sursa foto:  bzi.ro

Vești bune de peste Ocean! Departamentul american pentru Comerț: ‘Economia Statelor Unite a crescut cu 5,2% în trimestrul trei’

Potrivit ultimului raport publicat de Departamentul american pentru Comerţ, economia Statelor Unite a crescut cu 5,2% în trimestrul trei, peste estimările iniţiale, ca efect al investiţiilor companiilor şi al cheltuielilor guvernamentale mai puternice.

 

Produsul intern brut, o măsură a tuturor bunurilor şi serviciilor produse în perioada de trei luni, a accelerat într-un ritm anual de 5,2%, a arătat a doua estimare a departamentului. Creşterea a depăşit valoarea estimată iniţial, de 4,9%, şi a fost mai bună decât prognoza de 5% făcută de economiştii chestionaţi de Dow Jones.

Revizuirea ascendentă a venit din creşterea investiţiilor fixe nerezidenţiale, care includ structuri, echipamente şi proprietate intelectuală. Categoria a înregistrat o creştere de 1,3%, care a marcat în continuare o schimbare bruscă în scădere faţă de trimestrele precedente. Cheltuielile guvernamentale au contribuit, de asemenea, la creşterea estimării trimestrului 3, urcând cu 5,5% pentru perioada iulie-septembrie.

Cu toate acestea, cheltuielile consumatorilor au înregistrat o revizuire în scădere, crescând acum doar cu 3,6%, comparativ cu 4% în estimarea iniţială.

Au fost câteva ştiri mixte pe frontul inflaţiei. Indicele preţurilor pentru cheltuielile de consum personal, un indicator pe care Rezerva Federală îl urmăreşte îndeaproape, a crescut cu 2,8% pentru perioada respectivă, o revizuire în scădere cu 0,1 puncte procentuale. Cu toate acestea, indicele preţurilor ponderate în lanţ a crescut cu 3,6%, o mişcare ascendentă cu 0,1 puncte procentuale. Profiturile corporative s-au accelerat cu 4,3% în timpul perioadei, în creştere puternică faţă de creşterea de 0,8% din trimestrul al doilea, conform news.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare