sursa foto:  pezevenchi.ro

Vești bune! Mii de români vor fi scutiți de taxe- Vezi dacă vei beneficia de această gratuitate

Vești uriașe pentru mii de români! Aceștia ar putea putea fi scutiți de plata unei importante taxe.

Potrivit unui proiect inițiat de PSD, regimul de gratuități de care beneficiază copiii profesorilor s-ar putea extinde.

Astfel, de scutirea de la plata taxei pentru examenul de admitere în facultăți și de la plata cazării în internate va beneficia și persoanalul nedidactic în învățământ precum portarii sau electricienii școlilor.

De mai bine de 20 de ani, copiii cadrelor didactice sunt scutiți de la plata taxei de înscriere pentru examenul de admitere la universitățile de stat, precum și de plata cazării în căminele sau internatele instituțiilor de învățământ.

Un grup de 20 de parlamentari PSD au inițiat un proiect de lege prin care numărul beneficiarilor acestei facilități va crește apreciabil.

Astfel, de aceleași facilități vor beneficia și copiii personalului nedidactic sau auxiliar din sistemul de educație.

”Când ne referim la personalul nedidactic și contractual din învățământul preuniversitar avem în vedere fucții de execuție precum portar, paznic, pompier, guard, bufetier, manipulant bunuri, curier, îngrijitor, șofer, muncitor calificat și necalificat, maistru etc”, se arată în expunerea de motive a proiectului care a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Camerei Deputaților, care este prima Cameră sesizată.

Inițiatorii susțin că aceste categorii de salariați din învățământ au venituri foarte mici, de până la 2950 de lei brut pe lună, fapt care le limitează posibilitățile de a-și întreține copiii pe durata studiilor superioare. ”Considerăm că acești copiii merită să beneficieze de aceleași măsuri sociale precum copiii personalului didactic și didactic auxiliar”, mai precizează inițiatorii.

Aceștia susțin că nu există un impact asupra bugetului ded stat deoarece scutirile de la plata taxei de înscriere și a cazării sunt suportate de căgtre universități.

 

Citește și:

Mare atenție! Ce se întâmplă cu indemnizația  de creștere a copilului

Rareș Bogdan a pus cărțile pe masă! Cum a făcut avere și cine e socrul său: Nu pot să mint, e vizibil

Vești uriașe! Mii de români vor beneficia de un concediu extins

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare