carne de porc

sursa foto:  expressdedunare.ro

Vești bune pentru crescătorii de porci! S-au stins focarele de pestă porcină apărute la 4 martie

Vești bune pentru crescătorii de porci! Două focare de pestă porcină africană, apărute la 4 martie a.c., au fost stinse de autorități.

Focarele de pestă porcină africană din localitatea Cadar şi de la Mănăstirea Şag – Timişeni, care au apărut în data de 4 martie, au fost declarate stinse în şedinţa Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor Timiş, care a avut loc sâmbătă, la solicitarea Direcţiei judeţene Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

„În cadrul şedinţei s-a decis stingerea focarelor de pestă porcină africană din localitatea Cadar (comuna Tormac) şi de la Mănăstirea Şag – Timişeni (comuna Giroc), impuse în data de 4 martie. Astfel, se ridică restricţiile sanitar-veterinare privind mişcarea suinelor pentru exploataţiile nonprofesionale din zona de protecţie şi supraveghere cu respectarea mai multor condiţii”, informează un comunicat al Prefecturii Timiş, transmis AGERPRES.

Condiţiile care trebuie respectate vizează, între altele, identificarea suinelor, mişcarea animalelor să se facă după solicitarea avizului sanitar-veterinar la DSVSA Timiş şi întocmirea documentelor sanitar-veterinare de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit de la circumscripţia sanitar-veterinară de asistenţă.

La începutul lunii martie, mai multe suine de la Mănăstirea Şag – Timişeni, Bucovăţ şi Cadar au fost incinerate, după ce au apărut primele suspiciuni de pestă porcină africană în exploataţia de la Bucovăţ.

Vezi și

O altă numire cu cântec făcută de Ludovic Orban, în Săptămâna Mare! Șefa Femeilor Liberale, instalată în Ministerul Muncii! A doua promovare a acesteia, sub sceptrul PNL

Cine sunt cei 12 rectori care vor să controleze CNATDCU

Nepotismul lovește Ministerul de Interne! Din ajutor de șef de post, fiul unui prefect instalat de Ludovic Orban, propulsat consilier la vârful MAI

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare