sursa foto:  dw.com

Vești bune pentru Guvernul lui Olaf Scholz! Germania rămâne principala destinație din Europa pentru investițiile străine directe

Potrivit unui raport publicat de Agenţia de Dezvoltare Economică Germany Trade & Invest (GTAI), numărul companiilor străine care se stabilesc în Germania ar urma să scadă cu aproape o cincime în 2023, dar aceasta rămâne cea mai căutată destinaţie europeană pentru investiţiile străine directe (FDI).

 

Alte ţări, cum ar fi Elveţia şi Franţa, se confruntă de asemenea cu un declin, deoarece companiile înclină mai degrabă spre fuziuni şi achiziţii decât spre investiţii, într-un mediu economic nesigur, a explicat directorul general Achim Hartig.

Investiţiile angajate au o valoare mai ridicată decât în anii precedenţi

Investiţiile angajate au o valoare mai ridicată decât în anii precedenţi, cea mai mare fiind de la firma energetică BP, care intenţionează să cheltuiască 6,8 miliarde de euro pentru două ferme eoliene în Marea Nordului.

Trei centre de date – în Berlin, Brandenburg şi Hanau – au fost de asemenea anunţate, fiecare urmând să atragă investiţii de peste un miliard de euro.

Extinderea utilizării energiei regenerabile în Germania face ţara atractivă pentru potenţiali investitori, deşi preţurile ridicate rămân o barieră, a avertizat Hartig, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare