sursa foto:  Getty Images

Vești bune pentru Maia Sandu! Comisia Europeană a propus suplimentarea ajutoarelor pentru Republica Moldova cu 145 de milioane de euro

Un nou ajutor financiar a fost propus din partea Comisiei Europene pentru Republica Moldova. CE dorește să sprijine cu 145 de milioane de euro administrația de la Chișinău pentru a combate criza energetică şi găzduirii mai multor refugiaţi ucraineni.

 

 

 

„Suntem solidari cu Moldova în timp ce undele de şoc ale războiului brutal al Rusiei continuă să lovească ţara”, a declarat conform unui comunicat preşedinta CE, Ursula von der Leyen.

Fondurile europene sunt destinate combaterii crizei energetice şi găzduirii mai multor refugiaţi ucraineni.

Din totalul de 145 de milioane de euro, 45 de milioane sunt nerambursabile. Asistenţa financiară este condiţionată de reformele în economie, consolidarea statului de drept, securitatea energetică şi progresele în combaterea corupţiei.

Propunerea Comisiei trebuie aprobată de Parlamentul European şi de ţările membre ale UE. Noua tranşă de fonduri ar urma să se adauge sumei de circa un miliard de dolari promisă deja de Uniune Republicii Moldova, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare