sursa foto:  bzf.ro

Vești bune pentru pensionari: Cine s-ar putea pensiona cu doi ani mai devreme

Un proiect de lege semnat de Senat prevede faptul că anumite persoane au posibilitatea de a ieși la pensie cu doi ani mai devreme față de vârsta standar de pensionare. Dacă până acum doar persoanele din Baia Mare, Copșa Mică, Târgu Mureș, Zlatna și din localitățile miniere din Valea Jiului au avut acest beneficiu, prin propunerea legislativă adoptată marți, de aceeași facilitate vor beneficia și locuitorii din Anina, Armeniș, Ciudanovița, Bacău, Brăila, Dragotești, Drobeta-Turnu-Severin, Jilț, Fărcășești, Mătăsari, Motru, Moldova Nouă, Negomir, Onești, Oțelul Roșu, Plopșoru, Reșița, Rm. Vâlcea, Rovinari, Slatina, Suceava, Târnăveni, Turnu Măgurele, Urdari.

Potrivit romaniatv.net, persoanele din aceste zone au dreptul de a se pensiona cu doi ani mai devreme datorită noxelor produse de combinatele chimice.

Posibilitatea pensionării cu doi ani mai devreme se va aplica și persoanelor de pe o rază de 8 kilometri în jurul acestor localități, care îndeplinesc condițiile menționate. Pentru ca proiectul de lege să intre în vigoare mai trebuie adoptat și de Camera Deputaților, care este for decizional.

Vezi și SURSE! Indivizii care l-au escortat pe Liviu Dragnea la ÎCCJ nu fac parte din clanuri! La ce renumit club din Capitală au fost bodyguarzi

Datorii imense pentru Mioara Roman! Apel DISPERAT la fostul soț

Olguța Vasilescu dă asigurări: Ce se va întâmpla cu vârsta de pensionare a femeilor după intrarea în vigoare a legii

Lovitură dură pentru Iohannis de la Bruxelles! Câte zile a lucrat concret în septembrie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare