sursa foto:  bzf.ro

Vești bune pentru români! Se reduce vârsta de pensionare! Vezi dacă te încadrezi

Vești extraordinare pentru  acești români! O nouă inițiativă legislativă care trebuie să ajungă în Senat, cu propunere de adoptare, vine în completarea Legii 223/2015, la articolul 21. 

Este vorba despre soldații sau gradații profesioniști, care vor beneficia, alături de o parte a militarilor, polițiștilor sau a funcționarilor publici cu statut special de reducerea vârstei standard de pensionare.

Motivele acestei inițiative sunt reprezentate de egalitatea în tratament pentru militarii și polițiștii aflați în activitate și cei care au trecut în rezervă.

Mai mult, de acest beneficiu vor putea beneficia mai mulți militari și polițiști, mai exact, cei care au un statut special care: “au fost trecuți în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a reorganizării unor unități și a reducerii unor funcții din statele de organizare, precum și pentru alte motive ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale, neimputabile militarului”.

Pentru a putea ieși la pensie mai devreme, acești bugetari trebuie să aibă o vechime minimă efectivă de muncă de 25 de ani sau 15 ani de vechime în serviciu.

Citește și:

SURSE După ultimatumul dat de Liviu Dragnea, ANPC ar face o mutare total neașteptată: ‘E prima dată când se întâmplă una ca asta’

Vești importante pentru pensionari! Ce se întâmplă cu pensiile

Detalii neștiute ies la iveală! Cum turna Kovesi la Washington!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare