sursa foto:  Getty Images

Vești bune pentru toți salariații din România! Guvernul pregătește o nouă măsură pentru a le fi majorate salariile! Ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie

Vești bune pentru toți salariații din România! Guvernul Ciucă pregătește o nouă măsură prin care să le fie majorate salariile.

Executivul consideră că taxarea muncii în România este prea ridicată, astfel că dorește să scadă taxele aplicate salariilor.

PNL și PSD au formule diferite în această privință, măsura fiind, în acest moment, în analiză, au informat surse guvernamentale ale Antena 3.

Cel mai probabil măsura va fi cuprinsă în noul program de guvernare și ar putea intra în vigoare anul următor, de la 1 ianuarie 2024, informează sursa citată.

Două variante pe masa guvernanților

În acest moment, există două variante pe masa guvernanților. Fie se reduce taxarea pe muncă prin reducerea contribuției de asigurări sociale, care este de 25%, fie prin reducerea contribuției la sănătate, care este de 10%.

Surse guvernamentale citate spun că, mai degrabă, guvernanții ar merge pe reducerea contribuției la sănătate, care ar putea scădea cu maximum 5 procente într-o primă etapă.

Aceștia nu își doresc scăderea CAS, deoarece spun ei, există deja un deficit la pensii.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare