sursa foto:  absatzwirtschaft.de/

Vești bune pentru români! Lidl a luat o decizie importantă

Retailerul Lidl, activ pe formatul de discount, a dus venitul minim lunar în companie la 4.000 de lei brut (circa 2.500 de lei net), cu aproape 15% mai mult decât în urmă cu un an.

Nemţii menţin astfel ritmul de creştere a salariului după ce şi în 2019 au crescut câştigul minim tot cu 15% faţă de anul anterior. Majorarea va intra în vigoare la 1 martie 2020.

Discounterul german are în România peste 260 de magazine şi peste 7.500 de salariaţi. Nemţii sunt cunoscuţi în piaţă prin faptul că plătesc cele mai mari salarii din retailul alimentar.

După această nouă majorare, venitul minim net în companie ajunge la aproape 2.500 de lei, aproape dublu faţă de minimul pe economie şi foarte apropiat de salariul mediu din comerţ, care este de puţin peste 2.800 de lei.

Lidl a fost fondat in Germania, mai exact in orasul Neckarsulm si reprezinta un lant de magazine de tip discount. Lidl este parte a grupului Schwarz Gruppe, din care fac parte si hipermarket-urile Handelshof si Kaufland. Compania a preluat magazinele de discount Plus, transformandu-le si redenumindu-le Lidl.

Lidl Romania detine supermaketuri in: Bucuresti, Brasov, Cluj, Hunedoara, Bacau, Iasi, Constanta, Maramures, Timis, Arges, Sibiu, Mures, Neamt, Arad, Alba, Vaslui, Prahova, Caras-Severin, Olt, Harghita, Galati, Dambovita, Bihor, Bistrita-Nasaud, Suceava, Valcea, Ialomita, Botosani, Satu Mare, Mehedinti, Vrancea, Dolj, Gorj, Braila, Covasna, Giurgiu, Salaj, Buzau, Calarasi, Tulcea, Teleorman, arată zf.ro.

Vezi și:

EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

Mega-veste! Salariile se majorează începând cu 1 septembrie pentru anumiți angajați

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare