sursa foto:  cijeurope.com

Vești MARI! Programul „Prima Casă” are OK-ul pe anul 2018! Ce bănci vi-l acordă

Vești bune pentru cei care vor să-și cumpere o locuință prin programul „Prima Casă”. Acesta a primit acordul din partea Ministerului Finanțelor.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a anunțat că programul „Prima Casă 2018” a fost lansat oficial, după ce Ministerul Finanţelor a dat acordul pentru distribuirea plafonului de 2 miliarde de lei.

Anul acesta s-au schimbat criteriile de alocare a plafonului total pentru bănci, pe baza unei noi  proceduri de evaluare a activităţii desfăşurate de finanţatori în anul 2017, în funcţie de ponderea garanţiilor acordate de fiecare finanţator în totalul garanţiilor acordate în cadrul programului în anul precedent, scrie zf.ro.

„De-a lungul celor zece ani de derulare, Programul Prima Casă a fost adaptat gradual la tendinţele pieţei şi la nevoile consumatorilor, dovedindu-se astfel unul dintre cele mai de succes programe guvernamentale. Dintr-o perspectiva socială, Programul Prima Casă a extins accesul la creditul ipotecar către segmentul persoanelor tinere, cu vârste până în 35 de ani, cu efect direct în crearea unei premize de stabilitate pentru tânăra generaţie.

Pentru a veni în întâmpinarea beneficiarilor, FNGCIMM a demarat în cursul anului trecut implementarea unor proiecte destinate simplificării procesului de analiză şi facilitării accesului la informaţii direct din site-ul instituţiei.” a declarat Alexandru Petrescu, director general al FNGCIMM.

Programul Prima Casă 2018 va fi derulat prin intermediul a 15 bănci finanţatoare : Bancpost, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale, CEC Bank, Credit Agricole Bank România, Garanti Bank, ING Bank, Leumi Bank România, Marfin Bank, OTP Bank România, Piraeus Bank, Raifeissen Bank, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Unicredit Bank.

Vezi și Un GIGANT dă NAȘTERE la o nouă fabrică pe piața locală! Locuri de muncă, la foc automat!

Lovitură APRIGĂ pentru protestatari! Legea pe care Guvernul a adoptat-o joi – Ce RISCĂ #rezistenții dacă NU o respectă

Orange își atenționează clienții: Vei fi tarifat dacă abuzezi de acest serviciu

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare