sursa foto:  a1.ro

Vești pentru mii de români! Se dau amenzi de mii de lei

Românii care și-au cumpărat o locuință în imobile noi nu vor putea intra în apartamente decât după recepția lucrărilor, fie ele de construire, consolidare sau extindere. În caz contrar, se aplică amenzi uriașe. Așa au decis deputații.

Adoptată în martie de Senat, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.10/1995 privind calitatea în construcţii prevede noi reguli obligatorii la construcția și livrarea de locuințe. Pentru a intra în vigore, documentul trebuie semnat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit proiectului de act normativ, investitorii, definiți de legislația în vigoare drept persoane fizice sau juridice care finanțează și realizează investiții sau intervenții la construcții, vor permite utilizarea „construcției numai după admiterea recepției la terminarea lucrărilor de construcții, atât în cazul investițiilor noi, cât și în cazul intervențiilor la construcțiile existente care nu au fost utilizate pe timpul execuției lucrărilor de construcții”. Printre altele, proprietarii construcțiilor vor avea aceeași obligație.

 

Proiectul de act normativ stabilește și modul în care vor fi sancționați investitorii sau proprietarii construcțiilor care nu vor respecta aceste obligații. Astfel, conform documentului, nerespectarea obligației de a nu permite locuirea înainte de recepția lucrărilor va fi sancționată cu amendă „de la 20.000 lei la 40.000 lei”, informează dcbusiness.ro

Vezi și

EXCLUSIV Informație-cheie despre Legea pensiilor! Achiziția pe care trebuie să o facă Guvernul, pentru a o putea aplica

Vești pentru români! A fost publicat un Ordin care stabilește criteriile în baza cărora pot fi acordate mai multe tipuri de tichete

ANAF va face totul public la sfârșit de aprilie! ‘Lista rușinii’ va fi expusă pentru toți românii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare