Victor Ponta a făcut anunțul! Cu cine ar putea face alianță

Preşedintele Pro România, Victor Ponta a declarat, la Timişoara, că îşi doreşte ca Sorin Grindeanu să facă reformă în PSD. El a susţinut că Pro România ar putea face o alianţă cu un PSD condus de Grindeanu şi cu o echipă de conducere reformată.

Victor Ponta spune că nu îi va fi uşor lui Grindeanu să facă cureţenie în PSD, dar că ar putea face o alianţă cu un PSD condus de Sorin Grindeanu. „Mi-aş dori să se ducă în PSD, să facă reformă în PSD. Dacă poate. Să se ducă să stea la masă cu cei care l-au făcut securist şi în toate felurile, ar fi păcat şi sper să nu facă lucrul acesta. Adică victima cu călăii să se pupe iarăşi, cred că nu o să aprecieze nimeni lucrul acesta. Dacă reuşeşte să îi convingă pe cei din PSD că au câteva figuri, Odiosul şi Sinistra, care nu mai au ce căuta, oamenii nu îi suportă nicăieri, dacă reuşeşte să îi convingă pe cei din PSD să lase bătăliile pentru dosarele lor, pentru funcţiile lor, ar fi un lucru bun. Eu m-as bucura. Eu nu sunt anti-pesedist, sunt anti-Dăncilist, anti – Drăgnist, anti – baroni şi dacă am fost exclus din PSD că nu am votat moţiunea împotriva lui Grindeanu, sigur că m-aş bucura ca Grindeanu să fie în conducerea PSD ca să facă curăţenie. Dacă face sau nu, îi urez, succes”, a declarta Ponta.

Ponta, întrebat dacă face alianţă cu PSD a răspuns: „Da. Nu doar condus de Grindeanu, că dacă e Grindeanu singur, moţ… Aţi văzut în 2017, a fost Grindeanu prim ministru şi a trebuit să facă ce zicea gaşca lui Dragnea. Nu e uşor să facă curăţenie acolo, e complicat rău de tot. Sunt unii care şi-au făcut selfie cu Liviu Dragnea, apoi şi-au făcut selfie cu Viorica Dăncilă, acum îşi fac selfie cu Marcel Ciolacu. Păi dacă ăia rămân tot timpul în conducerea PSD, ce reformă să facă Grindeanu sau oricine altcineva, aşa încât le urez succes, dar nu prea cred”.

Preşedintele Pro România Timiş, deputatul Adrian Pau spune, la rândul său, că locul lui Sorin Grindeanu este în fruntea PSD.

„Cred ca locul lui Sorin Grindeanu este in fruntea PSD. Pro România este un partid de sine stătător. Vom avea candidaţii noştri”, a declarat Pau.
Sorin Grindeanu a declarat, joi, la şedinţa PSD Olt, că „resursa umană la nivelul conducerii PSD a fost slabă, prost pregătită, a pierdut atuul partidului de profesionişti”. Fostul premier social-democrat a afirmat că „nu mai poţi face echipe de compromis” la nivelul conducerii partidului. În plus, Grindeanu a afirmat că este conştient că declaraţiile sale deranjează, dar a fost deja exclus din PSD, nu mai poate fi sancţionat.

Preşedintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că, dacă fostul premier Sorin Grindeanu doreşte să participe la viaţa politică a social-democraţilor este decizia lui, dar primul pas pe care trebuie să-l facă este să redevină membru PSD.

 

 

Vezi și: Mână liberă pentru polițisti! Ce vor putea face în doar câteva zile? 

EXCLUSIV Un greu din Poliție, executat? Marcel Vela dezvăluie că a fost demarată cercetarea

EXCLUSIV Document. Ministrul Marcel Vela răstoarnă acuzațiile lui Dumitru Coarnă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare