sursa foto:  Inquam Photos/Silviu Filip

Victor Ponta, salariu net de 15.000 de lei de la Pro România! Consiliera sa, Geanina Pușcașu, ia o sumă brută de 21.000 de lei

Fostul premier al României, Victor Ponta, s-a angajat la propriul partid. Concret, președintele Pro România este consilier juridic la partid.

Astfel, lunar, Victor Ponta câștigă 25.000 de lei – suma brută. Potrivit calculelor făcute de jurnaliștii de la Europa Liberă, Ponta are un salariu net de 15.000 de lei.

Europa Liberă a consultat un document al Autorității Electorale Permanente din care reiese că Victor Ponta, președintele Pro România, s-a angajat la propriul partid în calitate de consilier juridic. Salariul brut pe care îl primește în această calitate este de peste 25.000 de lei lunar (5.000 de euro). Victor Ponta apare că lucrează opt ore în fiecare zi pentru salariul net de 15.000 de lei.

Conform sursei citate, pe lista angajaților Pro România se regăsește și Geanina Pușcașu, fosta consilieră a premierului Ponta. Ea este încadrată drept consultant în management, iar salariul lunar brut este 21.000 de lei (peste 4.000 de euro). Geanina Pușcașu s-a remarcat și în timpul campaniei de la europarlamentare din 2019, când a împrumutat partidul cu 1,5 milioane de lei (300.000 de euro). Potrivit declarațiilor, ea s-a împrumutat pentru suma dată Pro România. AEP a restituit suma cheltuită de partid la europarlamentare, deoarece formațiunea a depășit pragul de 3%.

Vezi și

Discuții pe grupurile de WhatsApp ale Poliției Române. Cazul suspect al polițistului-campion de la Trupele Speciale, care acuză că fost executat de cei pe care îi pregătea

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare