sursa foto:  g4media

Victor Ponta sună alarma:Este interesul politic al domnului Iohannis, al PNL

Liderul Pro România, Victor Ponta, sună alarma! Acesta este de părere că sunt șanse foarte mari să ajungem  la alegeri anticipate. Procedura  este una foarte complicată, iar Guvernul are atribuții limitate, ceea ce va duce la aproape 6 luni de blocaj în România.

”Șansele alegerilor anticipate sunt foarte mari. Este interesul politic al domnului Iohannis, al PNL să nu ajungă în toamnă fără alegeri. În toamnă vin niște momente dificile, eu m-am uitat pe buget, chiar și așa, trecut prin asumare. Spre exemplu, doamna Dăncilă zicea că vor fi încasați 320 de milioane, iar Orban zice că va încasa 350 de milioane. Orice om care știe un pic de economie știe că nu se pot crește încasările decât prin creșterea taxelor și impozitelor”, a declarat liderul Pro România, Victor Ponta.

„Problema nu este legată de anticipate, ci de termenul extrem de lung. Va dura câteva luni întreaga procedură, ajungem în vară, iar întreg sistemul va fi blocat. Toată lumea va aștepta să vadă cine câștigă, cine vine prim-ministru, cine vine ministru și tot așa (…) Eu cred că PNL are toate șansele să formeze și următorul Guvern. Nu cred că vor lua peste 40%, dar oricum domnul Iohannis va da mandatul tot unui liberal.”, a explicat Victor Ponta, la Digi24.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a afirmat, marţi seară, că există ”şanse foarte mari” pentru alegerile anticipate, întrucât PNL nu-şi doreşte să ajungă în toamnă fără a avea aceste alegeri. ”În toamnă vin nişte momente dificile”, a spus Ponta.

Victor Ponta a fost întrebat, marţi seară, a Digi 24, câte şanse dă alegerilor anticipate şi a spus: ”Foarte mari, pentru că este interesul PNL să nu ajungă în toamnă fără alegeri. În toamnă vin nişte momente dificile”.

Ponta a explicat că Pro România îşi doreşte alegeri anticipate pentru că, în urma acestora, ar creşte numărul de parlamentari ai formaţiunii.

El a spus, însă, că sunt parlamentari care nu vor dori să renunţe la ultimele opt luni de mandat. Liderul Pro România a vorbit şi despre moţiunea de cenzură pe care PSD şi UDMR au anunţat că o vor depune, după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea pe legea care prevede alegerea primarilor în două tururi.

”Nu votez moţiunea fiindcă aş fi ridicol”, a spus Ponta, precizând că Pro România susţine alegerea primarilor în două tururi.

În plus, liderul Pro România a explicat că nu crede că se va ajunge efectiv la alegerea primarilor în două tururi.

”Cu siguranţă PSD va contesta la CCR. Există o decizie, decizia 628/2012, când CCR a decis că în ultimele 6 luni nu poţi să faci modificări. Nu ştiu dacă între timp Curtea şi-a schimbat opinia, e posibil şi acest lucru. Dar evident că pentru PSD şi UDMR şi pentru primarii PNL în funcţie speranţa de a opri alegerea în două tururi este CCR”, a spus Victor Ponta.

El adaugă că dacă o ordonanţă de urgenţă ar fi rezolvat problema cu încadrarea în acest termen de şase luni.

„Dacă Guvernnul dădea OUG, ordonanţa intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial, practic astăzi se putea da Hotărârea de Guvern cu datele alegerilor. PSD nu putea să atace ordonanţa. Faptul că s-a ales această cale ciudată, cu angajarea, ştiind că e CCR, că e moţiunea, nu cred că PNL şi-a dorit de fapt alegeri în două tururi. E evident din punctul meu de vedere”, a mai spus Ponta.

 

 

Vezi și:

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare