Victorie pentru Liviu Dragnea-Cum este avantajat de OUG pe legile justiției

Vești bune pentru Liviu Dragnea, după ce Guvernul a adoptat OUG pentru modificarea legilor justiției. Una dintre condițiile puse procurorilor pentru a activa în DNA îi aduce un avantaj bombă liderului PSD.

Concret, pentru a activa în DNA este necesar ca procurorii să aibă minim 10 ani de experiență. În concluzie, unul dintre procurorii care vor ieși din DNA este Alexandra Lăncrăjan, cea care anchetează dosarul Tel Drum, în care este anchetat Liviu Dragnea.

”3. Alineatul (2) al articolului 87 se modifică şi va avea următorul cuprins:

(2) Pentru a fi numiţi în cadrul Direcţiei Naţionale Anticoruptie, procurorii trebuie să nu fi fost sanctionaţi disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproşabilă, cel putin 10 ani vechime în funcţia de procuror sau judecător şi să fi fost declaraţi admişi in urma unui concurs susţinut în faţa Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.”, arată prevederile OUG.

Alexandra Lăncrăjan nu corespunde acestei cerințe, ea având doar 8 ani de experiență. Doi ani în Institutul Național de Magistratură și șase ani ca procuror, fiind numită procuror în 2012, de către Traian Băsescu.

”În temeiul prevederilor art. 94 lit. c), art. 100 alin. (1) şi ale art. 134 alin. (1) din Constituţia României, republicată, ale art. 31 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. 35 lit. a) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,având în vedere Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 14 din 16 ianuarie 2012,Preşedintele României decretează:Articolul UNICDoamna Lăncrănjan Alexandra-Carmen se numeşte în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti.PREŞEDINTELE ROMÂNIEITRAIAN BĂSESCUBucureşti, 6 februarie 2012.Nr. 188.”, se arată în decretul de numire.

Legea 304, în varianta inițială solicita 6 ani vechime pentru procurorii DNA. După modificarea din Parlament s-a trecut la 8 ani, iar din Guvern s-a ieșit cu 10 ani vechime.

Vezi și Toți șoferii sunt vizați! Intră în vigoare în această noapte! Schimbare uriașă la pompă

Toți cei care suferă de această boală sunt vizați! Vor fi plătiți pe perioada concediului și vor primi normă de hrana

Schimbare inedită în noua Lege a pensiilor-Ce se va întâmpla cu ajutorul de deces

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare