sursa foto:  stiripesurse.ro

Video. Alegeri cu peripeții: O cârciumă a fost transformată în secție de votare, într-o localitate din județul Botoșani

Situație inedită la aceste alegeri pentru locuitorii din comuna Vârfu Câmpului din județul Botoșani, care vor vota într-o secție  amenajată într-un bar de pe raza localității.

Astfel, secţia de votare 406 va fi deschisă duminică, cu prilejul alegerilor parlamentare, într-o clădire privată în care funcţionează, de obicei, un magazin mixt şi un bar.

 

                               

Primarul comunei Vârfu Câmpului, Maria Huţu, susţine că măsura este una provizorie, ea fiind adoptată ca urmare a faptului că şcoala din satul Lunca se află în proces de reabilitare, iar lucrările nu au fost finalizate. Este pentru a doua oară când această secţie de votare este amenajată în bar, după ce şi la alegerile locale din 27 septembrie votul s-a desfăşurat în acelaşi spaţiu.

„Având în vedere că şcoala în care se organizau alegerile este în reabilitare şi modernizare, nu avem altă posibilitate de a se face alegerile într-o locaţie care să aparţină unităţii administrativ- teritoriale. Ca atare, neavând cămin aici, am găsit posibilitatea, din a doua sau a treia încercare, ca să spun aşa, să organizăm secţia în acest loc. Am anunţat autorităţile, au fost la faţa locului atât de la Autoritatea Electorală Permanentă şi de la Prefectură şi au constatat locaţia ca atare, condiţiile care sunt aici şi au considerat că sunt întrunite condiţiile pentru a se putea organiza secţie de votare în acest loc”, a afirmat primarul, conform agerpres.ro.

Maria Huţu susţine că o altă variantă pentru amenajarea secţiei de votare ar fi fost caza praznicală din localitate, însă aceasta se află în cimitirul de la marginea statului şi ar fi creat probleme de deplasare pentru alegători.

Barul transformat în secţie de votare, în baza unui contract de comodat, a fost închis în ultimele luni, din cauza pandemiei de COVID-19.

La Secţia de votare 406 sunt arondaţi 536 de cetăţeni cu drept de vot.

Citește și:

EXCLUSIV Reguli diferite în privința înmormântărilor, în România! Deciziile semnate de Raed Arafat sunt diferite chiar și în zonele carantinate

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Decorarea asistentei lui Marcel Vela nu a fost ilegală!

‘Fără penali’? USR-PLUS vrea să-l trimită în Parlament pe fratele unui condamnat pentru proxenetism

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare