Video. Razie a ANPC! A fost nevoie și de intervenția Poliției! Cantități enorme de băuturi, lăsate în soare, la temperaturi chiar și de 50 de grade!

Update! Acest articol a primit un drept la replică din partea Auchan România, pe care îl veți regăsi integral la finalul materialului.

Sub coordonarea directorului Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Claudiu Dolot, la nivel național, se desfășoară o amplă operațiune de control. La această acțiune au participat și directorul general al ANPC, Paul Anghel, precum și comisarul-șef Sorin Susanu.

Bugetul.ro a discutat, joi, cu comisarul Sorin Susanu despre acțiunile de control ce au avut loc astăzi.

Sorin Susanu a afirmat, pentru Bugetul.ro, că au fost descoperite mari probleme în zona București-Ilfov. La Doraly, ANPC-ul a avut nevoie de sprijinul Poliției Române, pentru a-și putea încheia acțiunea de control. 

Discutăm despre zeci de tone de băuturi ținute în soare. După cum se poate observa într-o filmare intrată în posesia Bugetul.ro, temperaturile la care sunt păstrate băuturile la Auchan Vitan ajung și la 50 de grade Celsius.

Comisarul Sorin Susanu, pentru Bugetul.ro: „Vorbim despre elemente care pot fi, inclusiv, de natură cancerigenă”

Sorin Susanu atenționează că produse expuse direct la razele soarelui pot descompune elemente chimice din structura sticlei, inclusiv, de natură cancerigenă.

„Vorbim despre o acțiune amplă. Au fost probleme în Ilfov, la Doraly. Colegii au fost nevoiți să solicite sprijinul Poliției, pentru că am întâmpinat probleme când am vrut să ne desfășurăm controlul. Au intervenit foarte prompt și le mulțumim pentru asta!

Pentru că, în urma intervenției lor, am putut să ne continuăm controlul. Discutăm despre zeci de tone de băuturi oprite de la comercializare, vorbim în toată țara și acțiunea continuă.

Este îngrijorător faptul că la Auchan am găsit cantități enorme în soare. Tot ceea ce înseamnă expus în directele raze ale soarelui poate descompune elemente chimice din structura sticlei, care ajung în lichid. Vorbim despre elemente care pot fi, inclusiv, de natură cancerigenă. Luând în calcul că se poate face și laptele unui sugur cu apa respectivă, e o problemă foarte delicată.

În contextul actual al vânzărilor crescute, au comandat mult mai mult decât au ei capacitatea legală de depozitare”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu.

Reacția Auchan România

Ca urmare a controlului ANPC, câteva raioane au fost închise temporar, printre care și cel de băuturi, restul magazinului rămânând deschis pentru clienți. În momentul de față, pregătim întreaga documentație și informațiile necesare pentru a le transmite în cursul zilei de mâine la ANPC cu scopul reluării activității în raioanele în cauză în cele mai bune condiții.

În ceea ce privește cei câțiva paleți de apă aflați în curte, aceștia au fost recepționați aseară și urmau să fie transportați în depozitul magazinului în decursul zilei de astăzi. Am realizat, de asemenea, o igienizare suplimentară în cazul celorlalte raioane indicate de ANPC și am retras toate produsele care au făcut obiectul controlului, urmând să facem analizele necesare.

Ne pare rău pentru situația intervenită și vă asigurăm că am colaborat îndeaproape cu autoritățile implicate. Asigurăm clienții că vom crește și mai mult gradul de vigilență și control, cu deosebire în această perioadă, astfel încât să nu mai apară astfel de situații în viitor”, au transmis, pentru Bugetul.ro, reprezentanții Auchan.

Vezi și Polițiștii cer demisia Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR, după declarația lui Dan Barna: ‘Constatăm cu stupoare că este pe altă lume’

EXCLUSIV În goana de a nu fi remaniat de Florin Cîțu, un ministru USR-PLUS blochează instituțiile aflate în subordine! Dispoziția dată de Claudiu Năsui și către omul lui Marcel Vela

Document intrat în posesia Bugetul.ro. Primarul și consilierii USR-PLUS ajung la DNA!

Marea reformă promisă de Lucian Bode la Ministerul de Interne mai așteaptă! Concurs cu un singur candidat pentru șefia IPJ Olt

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare