plagiat

sursa foto:  revista22.ro

VIDEO/Istoria plagiatului românesc: Plagiatorii cărora lucrările le-au fost recunoscute la nivel mondial

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a hotărât că lucrarea de doctorat a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, nu poate fi considerată un plagiat.

În România zilelor noastre, multe personaje care au ocupat funcții-cheie în stat au fost acuzate că au copiat pasaje întregi în lucrările științifice ce le-au adus diferite titluri. Aici, reamintim cazurile lui Gabriel Oprea, Petre Tobă sau Victor Ponta.

Totuși, bazele plagiatului românesc au fost puse în perioada comunistă. Foștii conducători ai țării, Nicolae și Elena Ceaușescu, au avut un cult al personalității exagerat. Aceștia nu numai că au primit titluri de doctori în diferite științe în România, ci și peste hotare, fiindu-le oferite mai multe distincții la nivel internațional.

De exemplu, Elena Ceaușescu a fost numită „savant de renume mondial” în chimie. Aceasta a fost primită printre membrii de onoare ai Academiei de Științe din New York și ai Institutului Regal de Chimie de la Londra, deși cărțile acesteia au fost scrise de alte persoane.

În anul 2015, fostul ministru de Externe al României, Adrian Cioroianu, prezenta în emisiunea „5 minute de istorie”, difuzată pe TVR1, mai multe detalii în acest sens, explicând totodată ce s-a întâmplat la vremea aceea.

Vezi și Detalii picante! Cum i-a dat Miron Cozma bani lui Gabriel Oprea

Revoltător! Un candidat USR pentru Senat s-a fotografiat cu steagul Transilvaniei „independente”!

Angajații Raiffeisen induc în eroare clienții! La aceeași problemă, consultanții au soluții diferite!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare