Viorica Dăncilă își atacă dur adversarii: A încercat cel mai tare să ocolească semnarea acestui pact

Viorica Dăncilă reacţionează dur la adresa opoziţiei şi a preşedintelui Iohannis, după refuzul acestora de a semna pactul propus de premier cu privire la pensii şi salarii.  

„Am văzut însă și o serie de reacții și răspunsuri care mă îngrijorează. Ne îngrijorează pe toți cei care, cu bună-credință, ne asumăm să respectăm aceste principii pentru binele oamenilor.

1. Tocmai principalul partid de dreapta, cel ce are precedente de tăiere a pensiilor și salariilor, a încercat cel mai tare să ocolească semnarea acestui pact. Cei ce au mai tăiat în trecut de la oameni ne-au ignorat apelul. Românii văd însă acest lucru. Și nimeni nu a uitat ce s-a întâmplat în guvernarea din 2010-2012.

2. Tot din partea opoziției am văzut și încercarea de a negocia bunăstarea oamenilor, de a condiționa semnarea pactului de demisia guvernului și alegeri anticipate. Deci dreapta pune condiții de ordin politic partidului de guvernământ ca să își asume că nu vor tăia de la români. Ce spune acest lucru despre “oamenii noi” și despre cât sunt de hotărâți să vină la guvernare ca să reînceapă tăierile și austeritatea?

Condiționarea bunăstării oamenilor de avantaje electorale pentru aceste partide este cinică și este periculoasă pentru societate și pentru democrație. Bunăstarea românilor nu se negociază!

3. Alții au venit și au spus că acest pact este un gest politic. Și acest lucru ni-l spune textual tocmai cel care și-a sacrificat partidul și a abandonat guvernarea ca să facă jocurile politice ale altora. Tocmai cel ce a desconsiderat complet votul oamenilor din 2016 și voința propriului partid vine și vorbește de gesturi politice. Aș dori să le reamintesc că, spre deosebire de toate inițiativele și acordurile la care s-au raliat dumnealor, aceasta este UN GEST PENTRU ROMÂNI. Singurul din care are de câștigat cetățeanul, și nu omul politic.

4. Iar șeful statului, domnul Klaus Iohannis, ne-a spus că a citit pactul pentru români și a trecut mai departe. Așa cum a trecut timp de 5 ani mai departe, peste tot ce a însemnat progresul și bunăstarea propriului popor. Președintele trece întotdeauna mai departe când are ocazia să facă bine, însă alege să se oprească și să își exercite funcția și doar atunci când are ocazia să blocheze și să facă rău propriei țări, inclusiv prin nerespectarea Constituției.

Stimați oameni de stat, nu am crezut că vă va fi atât de greu să vă puneți semnătura pe un text de bun-simț, pe o asumare concisă și clară că veți continua măsurile menite să aducă bunăstare oamenilor. Nu am crezut că un gest firesc pentru orice partid care vrea să ajungă la guvernare vă va pune atât de tare în dificultate”, a declarat Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a propus, vineri, un pact între partidele politice din România, în care acestea își iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetățenilor și că nu vor tăia pensiile și salariile.

Vezi și

EXCLUSIV Jandarmeria Română a devenit serviciu secret? Instituția refuză să ne spună câți angajați are

Consulul lui Cioloș șochează! Decizia pe care a luat-o acesta este fără precedent

Vești excelente! Statul dă mii de lei- Cine sunt beneficiarii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare