Vlad Voiculescu, candidat la Primăria Capitalei, despre ordonanța pe sănătate:La Ministerul Sănătăţii s-a inventat un săculeţ cu bani

„OUG (nr. privind sistemul de sănătate) este periculoasă, pentru că a fost facută peste noapte, nu are niciun studiu de impact. Vom avea cheltuieli mai mari, suportate de stat deocamdată. La Ministerul Sănătăţii s-a inventat un săculeţ cu bani, care depinde doar de ministrul Sănătăţii. Dacă o clinică poate accesa acel săculeţ de bani şi cât de adânc e acel săculeţ, stă doar în mâna ministrului, aşa e în OUG. Când am fost eu ministru nu exista acel săculeţ, tocmai a fost inventat”, a declarat Voiculescu

„Creşterea actului medical nu rimează cu dependenţa clinicilor private de ministerul Sănătăţii.

Să zicem că avem 100 de lei. Dacă 60 merg spre privat şi trebuie să plătim 3 operaţii, pacientul mai trebuie să dea ceva, pentru că la privat e mai scump. Nu e neaparat rău, dar privatul nu poate factura pacientul, ci facturează statul. Interesul e să putem sa operăm cât mai mulţi oameni, la costuri cât mai mici. OUG nu rezolva in niciun fel. Banii vin dintr-un buzunar creat special la ministerul sanatatii. Nu exista nicaieri asa ceva, este un malpraxis. Nu e in sine ceva rau, ca privatii sa aiba si ei acces la banul public, dar trebuie reglementat ca lumea.”, a comentat candidatul PLUS ordonanţa de urgenţă pe sănătate.

 

Vlad Voiculescu a răspuns şi acuzaţiilor pe care i le-a adus Victor Ponta, care spusese că Voiculescu vrea să fie vice-primar, pentru a gestiona banii din sistemul de sănătate, 600 de milioane de euro.

„M-aş îngrijora dacă domnul Ponta ar spune ceva bine de mine. Mă gândesc dacă să-l dau în judecată. În 2016 se zvonise că aş fi proprietarul celui mai mare spital de stat din Viena. Ideea că aş avea un interes pentru spitale e adevărată, am interesul ca spitalele să funcţioneze aşa cum se cuvine”.

Vezi și:SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare