sursa foto:  Twitter

Vladimir Putin a dat ordinul! Ce se întâmplă cu armata rusă

Vladimir Putin ordonă creşterea cu 15% a numărului de soldaţi din armata rusă. Ordinul a fost semnat vineri de liderul de la Kremlin.

 

 

 

 

Potrivit agenţiei TASS, care citează documentul postat vineri pe site-ul Kremlinului, decretul lui Vladimir Putin echivalează cu o creştere de aproape 170.000 de soldaţi. Potrivit decretului, armata va avea 2,2 milioane de membri, dintre care 1,32 milioane de soldaţi.

Decretul anterior, datând din august 2022, stabilea numărul planificat de membri ai armatei la 2 milioane, dintre care 1,15 milioane de soldaţi.

Imediat ce a fost anunţat decretul, Ministerul rus al Apărării a emis un comunicat în care explică această creştere. „Creşterea dimensiunii forţelor armate se datorează creşterii ameninţărilor la adresa ţării noastre, legate de desfăşurarea operaţiunii militare speciale (din Ucraina) şi de extinderea continuă a NATO”, se arată în comunicat.

„O consolidare a forţelor armate combinate ale Alianţei în apropierea frontierelor Rusiei şi desfăşurarea de mijloace suplimentare de apărare aeriană şi de arme de atac sunt în curs de desfăşurare”, a arătat Ministerul Apărării.

Cu toate acestea, ministerul a dat asigurări că această creştere a efectivelor se va realiza „în etape”, pe baza unor angajamente voluntare, şi că nu este prevăzută „nicio mobilizare (militară)”.

În septembrie 2022, confruntată cu dificultăţi grave pe front, Rusia a ordonat o mobilizare militară, obligând sute de mii de tineri să părăsească ţara pentru a evita recrutarea forţată şi dând naştere la nemulţumiri. De atunci, linia frontului s-a stabilizat, iar autorităţile ruse favorizează recrutarea voluntară, promiţând salarii mari şi beneficii sociale celor care decid să se înroleze, informează news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare