sursa foto:  Profimedia Images

Vladimir Putin a trimis soldații la ‘moarte’! Șeful diplomației UE, Josep Borrell: ‘Dacă este adevărat că Rusia și-a pierdut 15% din trupele de la începutul războiului, acesta este un record mondial al pierderilor unei armate care invadează o țară’

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, a susținut că dacă pierderile suferite de Rusia se vor confirma, țara marchează un record mondial.

Afirmațiile au fost făcute la Bruxelles, după o întâlnire a miniștrilor apărării din blocul comunitar, șeful pentru politică externă al Uniunii Europene subliniind că nu poate estima cât timp „poate rezista Rusia”.

Josep Borell a spus că Uniunea Europeană va susține în continuare Ucraina, prin furnizarea de echipamente militare.

„Nu aș îndrăzni să fac estimări despre cât timp poate rezista Rusia… Dacă este adevărat că Rusia și-a pierdut 15% din trupele de la începutul războiului, acesta este un record mondial al pierderilor unei armate care invadează o țară”, a spus acesta.

Moscova refuză să-și recunoască pierderile

Moscova și-a abandonat soldații căzuți pe front și nu-i declară morți, ci dispăruți. Interceptări obținute de Serviciul ucrainean de informații (SBU) arată cum asta a devenit o afacere pentru unii ruși aflați pe front.

SBU a interceptat o convorbire telefonică între un soldat rus ce luptă în Ucraina și soția sa. El îi spune că mii de cadavre de militari ruși sunt adunate într-o zonă păzită din regiunea Donețk.

„Nu e morgă, e un depozit. Este imens acest… câmp – un fel de câmp sau un depozit de deșeuri… Împrejmuit cu gard, păzit, nimeni nu are voie să intre. Și, pe scurt, aduc mii (de cadavre – n.r.) aici. O grămadă de înălțimea unui om”, îi spune soldatul rus soției sale, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare