sursa foto:  facebook

Vladimir Putin duce cel mai scump război din istorie! Rusia a cheltuit 167 de miliarde de dolari pentru invazia din Ucraina până în 24 august

Conform datelor publicate de Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, Rusia a cheltuit 167 de miliarde de dolari pentru invazia la scară largă de pe teritoriul ucrainean.

 

 

 

Această cifră nu include cheltuielile de apărare ale Rusiei care nu sunt legate de război şi nici pierderile economice ale Rusiei ca urmare a multiplelor sancţiuni internaţionale.

Cele mai mari cheltuieli se îndreaptă către aprovizionarea armatei, care costă 51,3 miliarde de dolari. Salariile militarilor costă 35,1 miliarde de dolari, iar despăgubirile acordate familiilor celor căzuţi la datorie – 21 miliarde de dolari, scrie kyivindependent.com.

După ce rubla s-a depreciat în raport cu valutele străine, cheltuielile bugetare per soldat au scăzut semnificativ, de la 200 de dolari pe zi la 120 de dolari pe zi, potrivit Forbes.

Potrivit Reuters, Rusia a cheltuit aproape 5.600 de miliarde de ruble pentru apărare în prima jumătate a anului 2023, ceea ce depăşeşte deja întregul buget federal de apărare al Rusiei planificat pentru 2023.

Moscova a fost nevoită să dubleze bugetul apărării la aproape 10.000 de miliarde de ruble (105 miliarde de dolari) sau o treime din întregul buget 2023, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare