sursa foto:  economedia.ro

Vladimir Putin ‘râde’ de Uniunea Europeană: Strategia războiului economic a eşuat

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a susținut într-o declaraţie televizată în timpul unei videoconferinţe cu oficiali ruşi economici de rang înalt, că strategia Occidentului privind războiul economic, a eşuat, scrie news.ro

 

Vladimir Putin a declarat, luni, că Occidentul ”se aştepta să degradeze rapid situaţia financiar-economică, să provoace panică pe pieţe, prăbuşirea sistemului bancar şi penuria în magazine”. El a adăugat că ”strategia războiului economic a eşuat”.

Putin a remarcat că ”Rusia a rezistat presiunii fără precedent”, argumentând că rubla s-a consolidat şi ţara a înregistrat un excedent comercial istoric în valoare de 58 de miliarde de dolari în primul trimestru al acestui an.

În schimb, Putin a susţinut că sancţiunile s-au întors împotriva Statelor Unite şi a aliaţilor săi europeni, accelerând inflaţia şi cauzând o scădere a nivelului de trai.

Preşedintele rus a recunoscut o creştere bruscă a preţurilor de consum în Rusia şi a declarat că acestea au crescut cu 17.5% începând cu luna aprilie pe o bază anuală şi a îndrumat guvernul să indexeze salariile şi alte plăţi pentru a atenua impactul inflaţiei asupra veniturilor cetăţenilor ruşi, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare