sursa foto:  g4media.ro

Vladimir Putin reacționează la amenințările UE! Listă neagră și interdicții pe teritoriul Rusiei, pentru reprezentanții Uniunii Europene

După ce, în contextul tensiunilor cu Ucraina, mai-marii lumii l-au amenințat cu sancțiuni economice pe Vladimir Putin, Federația Rusă reacționează.

Vladimir Putin a întocmit o listă neagră și a decis să interzice pe teritoriul Rusiei reprezentanți de rang înalt ai Uniunii Europene.

Federația Rusă nu face referire nominală la personale vizate de sancțiuni, iar acestea află abia la graniță că li s-a interzis accesul pe teritoriul țării conduse de Putin.

Vezi și Un fost strateg militar al președintelui SUA: ‘Putin nu are nici 200.000 de soldați, așa că nu poate invada! E o cacealma’

Guvernul rus a decis să interzică accesul pe teritoriul ţării pentru mai mulţi oficiali de rang înalt ai Uniunii Europene. Ministerul de Externe a explicat că vizaţi sunt mai ales reprezentanţii autorităţilor juridice precum şi cei ai organelor legislative şi executive, „care sunt personal responsabili de propagarea unei atitudini anti-ruseşti”. Kremlinul acuză Europa că practică „o politică unilaterală de restricţii, ilegală, distructivă şi fără sens” faţă de Rusia, scrie Deutsche Welle.

Potrivit Ministerului de Externe de la Moscova, măsurile vizează şi „firme militare private din Europa, care sunt active în diverse regiuni din lume”.

Conform sursei citate,  decizia de a aplica interdicţii de călătorie de către Moscova vine în contextul conflictului cu Ucraina. SUA şi UE ameninţă Moscova cu masive sancţiuni economiceîn cazul în care militarii ruşi ar invada Ucraina.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare