sursa foto:  Profimedia

Vladimir Putin recomandă ca grâul ucrainean să fie transportat prin Belarus: Nimeni nu împiedică asta

Președintele Federației Ruse,Vladimir Putin, a afirmat că nu armata sa împiedică exporturile de greu ucrainean. 

Mai mult, el recomandă ca grâul ucrainean să fie transportat prin Belarus.

Vladimir Putin a susţinut, vineri, că ţara sa nu împiedică exporturile de grâu prin porturile ucrainene, însă cea mai bună soluţie ar fi tranzitul prin Belarus, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Putin a afirmat la televiziunea naţională rusă că ştirile despre o presupusă interdicţie de export impusă de Rusia reprezintă „o cacealma” prin care ţările occidentale încearcă să îşi acopere greşelile politice, dând vina pe Moscova pentru problemele de pe piaţa alimentară mondială.

Reuters reaminteşte că forţele armate ruse controlează o mare parte din ţărmul ucrainean al Mării Negre, iar marina militară rusă poate bloca accesul în porturi. Cu toate acestea, Rusia acuză Ucraina şi Occidentul de perturbarea exporturilor de grâu ucrainean.

„Dacă cineva doreşte să rezolve problema exportului de grâu ucrainean – vă rog, cea mai uşoară cale este prin Belarus. Nimeni nu împiedică asta”, a spus Putin.

Ceva mai devreme, vineri, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko declarase că guvernul de la Minsk este dispus să permită tranzitul grâului din Ucraina către porturi din Germania, Polonia, statele baltice sau Rusia, cu condiţia ca porturile respective să permită şi expedierea de produse din Belarus.

Putin a avertizat că problemele alimentare mondiale se vor agrava din cauza sancţiunilor în domeniul îngrăşămintelor impuse Rusiei de Regatul Unit şi SUA.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare