sursa foto:  Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Vladimir Putin, semnal pentru rușii care ‘trăiesc în străinătate’! Ministerul Afacerilor Interne din Rusia a înființat un grup de lucru pentru cei care vor să revină în ‘patria lor’

Ambasada Federației Ruse la București anunță că Ministerul Afacerilor Interne din Rusia a înființat un grup de lucru pentru cei care vor să revină în Rusia.

Acesta pare un semnal dat de Vladimir Putin către rușii care acum locuiesc în afara Rusiei.

Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a înființat un grup de lucru pentru asistarea compatrioților care trăiesc în străinătate și care doresc să revină în patria lor istorică – în Rusia”, informează Ambasada Rusiei la București.

Derapaj grav al ambasadorului Kuzmin la adresa României

Vezi și Omul lui Vladimir Putin la București: ‘Republica Moldova n-a fost parte a României, în afară de cei 22 de ani de ocupație românească’

Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, a făcut o declarație revoltătoare, în luna martie, la postul patronat de Remus Rădoi, zis Codiță, ajuns cunoscut opiniei publice în urma celebrului caz Caracal.

Întrebat dacă Vladimir Putin ar susține Unirea României cu Republica Moldova, fără Transnistria, Kuzmin a afirmat că Basarabia nu a fost parte a României, „în afară de cei 22 de ani de ocupație românească”.

Republica Moldova, în momentul de față, este un stat suveran, participă la ONU. A fost recunoscută de statul suveran Rusia, când Uniunea Sovietică nu a mai fost. (n.r. – Republica Moldova) N-a fost parte a României, vorbesc de partea formală, în afară de cei 22 de ani de ocupație românească. În momentul în care Basarabia, atunci, a ajuns în Imperiul Rus, parte componentă. Anii 1918, 1919 – e o temă aparte. Deci, vorbim că în istorie au fost multe poziții.

(…)Vorbim că acum Republica Moldova este un stat suveran. Are un popor care îi va decide soarta sa și noi suntem pentru asta”, a afirmat ambasadorul rus, la News România – postul lui Rădoi.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare