bani romania shutterstock

sursa foto:  Facebook

Vouchere de 210 lei pe lună pentru angajați. O anumită categorie de salariați poate primi tichete de până la 430 de lei

Ministerul Finanțelor a inițiat un proiect prin care dorește să vină în sprijinul angajaților din România. Aceștia vor primi vouchere lunare care pot ajunge până la 430 de lei. Citiți în continuare toate detaliile legate de aceste tichete și data de la care ele vor fi oferite angajaților. 

Pentru a veni în sprijinul angajaților, Ministerul Finanțelor a publicat un proiect care stabilește valoarea tichetelor culturale ce vor fi oferite în fiecare lună. Acestea vor avea o valoare cuprinsă între 210 și 430 de lei.

(CITEȘTE ȘI: Vești bune pentru o categorie de români! Se majorează indemnizațiile calculate pe baza Indicatorului Social de Referință)

Vouchere culturale pentru angajați

Potrivit acestui proiect, valoarea acestor tichete culturale va fi aplicată în primul semestru al anului curent. Astfel, angajații vor beneficia de tichete culturale în valoare de 210 lei lunar sau 430 lei pentru evenimentele speciale.

Conform normelor metodologice, această sumă va fi aplicată începând cu luna aprilie a semestrului I din acest an. În plus, va continua să fie valabilă și pentru primele două luni ale semestrului următor, respectiv lunile august și septembrie 2024. Comparativ, în semestrul II al anului 2023, valoarea acestor tichete culturale a fost de maximum 210 lei lunar și maximum 420 lei pentru evenimentele speciale.

Legislația în domeniu stabilește că semestrul I al anului 2024 începe cu luna februarie și se încheie cu luna iulie, iar semestrul II începe cu luna august și se încheie cu luna ianuarie 2025.

În anul 2018, a fost adoptată Legea nr. 165/2018, care a introdus tichetul cultural ca un nou tip de bilet de valoare, unificând astfel legislația în domeniu. Biletele de valoare care pot fi acordate în baza legii includ la momentul actual tichete de masă, tichete cadou, tichete de creșă, tichete culturale și vouchere de vacanță.

În articolul 21 din Legea nr. 165/2018 este stipulat clar că tichetele culturale reprezintă bilete de valoare acordate angajaților, lunar sau ocazional. Ele pot fi folosite pentru achitarea bunurilor și serviciilor culturale, cum ar fi abonamentele sau biletele la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, târguri și expoziții, parcurile tematice, cărțile, manualele școlare, albumele muzicale și filmele.

Angajatele vor primi tichete cadou de 8 martie

Potrivit unei analize de specialitate, în acest an, cu ocazia zilei de 8 martie, companiile din România vor oferi angajatelor tichete-cadou pe suport electronic ce pot ajunge la 300 de lei.

Conform Up România, în anul 2023, ierarhia companiilor care au acordat tichete cadou de 8 Martie plasează pe primele locuri mai multe industrii, precum cea textilă, urmată de comerț şi de servicii.

În 2023, numărul IMM-urilor care au oferit de 8 martie tichete cadou angajatelor a crescut cu 72% față de anul 2022. Totodată, 20% dintre companiile care au acordat astfel de tichete au fost firme mici şi mijlocii.

(NU RATA: Ministerul Familiei a făcut anunțul: S-a dat startul procesului de creditare a programelor StudentInvest şi FamilyStart)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare