sursa foto:  impact.ro

Wesley Clark, fost comandant al forțelor aliate din Europa, avertizează: ‘Dacă lui Putin i se permite să intimideze Ucraina și să reușească să o învingă prin amenințarea sau utilizarea armelor nucleare, va deschide un capitol complet nou. Un capitol întunecat și înfricoșător din istoria umană modernă’

Generalul american în rezervă Wesley Clark, fost comandant suprem al forţelor aliate NATO (1997-2000), a declarat într-un podcast la Pravda Ucraineană că dacă lui Vladimir Putin i se permite să intimideze Ucraina cu armele nucleare, acest lucru va deschide „un capitol întunecat și înfricoșător” din istoria umană modernă.

„Cred că, în primul rând, Putin va pierde și știe asta. El vede un punct final atât pentru acțiunile sale în Ucraina, cât și pentru conducerea sa în Rusia. Și astfel încearcă din ce în ce mai mult să țină de scaun.

Știm din studiile noastre despre război că câteva arme nucleare tactice nu vor schimba bătălia. Sute – da. Dar folosirea armelor nucleare este un efect de șoc. Exact pentru asta este proiectat. Și în acest caz, amenințarea este menită să șocheze aliații occidentali și să-i forțeze să nu sprijine Ucraina”, a declarat generalul (r).

„Dacă lui Putin i se permite să intimideze Ucraina și să reușească să o învingă prin amenințarea sau utilizarea armelor nucleare, va deschide un capitol complet nou. Un capitol întunecat și înfricoșător din istoria umană modernă. În care orice putere nucleară va crede că își poate învinge vecinul. Aceasta înseamnă că este mai probabil un război între China și Taiwan. Între India și Pakistan. Între Iran și Arabia Saudită sau Emirate. Între Coreea de Nord și Coreea de Sud.

Înseamnă prăbușirea instituțiilor internaționale pe care le-am creat pentru a menține pacea după al Doilea Război Mondial. Și nu pot exista alte consecințe decât Occidentul care face tot posibilul pentru a-l convinge pe domnul Putin să nu facă asta” a adăugat Wesley Clark, conform stiripesurse.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare