Zeci de kilometri de drum expres și autostradă vor fi inaugurați pe final de an 2023! Calendarul făcut public de Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a dezvăluit, miercuri, că zeci de kilometri de drum expres și autostradă vor fi dați în folosință până la finalul anului 2023.

Astfel, după cum a anunțat Sorin Grindeanu în prezența premierului Marcel Ciolacu, la semnarea contractului de lucrări pentru Lotul 3 din Tronsonul Ploiești-Buzău, parte din Autostrada Moldovei – A7, în câteva zile va fi dată în circulație A0 Nord.

Apoi, vor fi dați în folosință 31 de kilometri din Drumul Expres Craiova-Pitești. După aceea, 23 de kilometri pe A0 Sud, încă în jur de 15 kilometri pe Cheţani – Câmpia Turzii (A3 – Autostrada Transilvania), a spus Grindeanu.

Calendarul prezentat de Sorin Grindeanu:

De azi începând până la sfârșitul anului viitor, vom da în circulație cel puțin 250 de kilometri de autostradă și drum expres.

În toamna aceasta, ca să fac acest anunț, în câteva zile chiar, vom da în circulație A0 Nord și după aceea vor urma 31 de kilometri de Drum Expres Craiova-Pitești.

După aceea, 23 de kilometri pe A0 Sud, încă în jur de 15 kilometri pe Cheţani – Câmpia Turzii (A3 – Autostrada Transilvania). Acestea vin împreună cu cei 13 kilometri pe care Nurol-ul i-a inaugurat în luna septembrie și merită să amintesc acest lucru, fiindcă, odată cu 13 kilometri dați în circulație în Transilvania, s-a atins acea bornă de 1.000 de kilometri”, a spus Ministrul Transporturilor.

„În acest moment în România, sunt în execuţie peste 700 de kilometri, astăzi când vorbim, de drum expres şi autostradă”, a mai spus Grindeanu.

În decembrie 2023 se va circula pe noi kilometri de autostradă! Constructorul este Dorinel Umbrărescu

În decembrie 2023 se va circula pe noi kilometri de autostradă! Constructorul este Dorinel Umbrărescu.

Constructorul român Dorinel Umbrărescu, supranumit „Regele Asfaltului”, se pregătește să dea în folosință noi kilometri de autostradă în România.

Este vorba despre Lotul 2 al Autostrăzii de Centură a Bucureștiului (A0 Nord). Constructorul este Spedition UMB, firma patronată de Umbrărescu.

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a informat că în câteva zile noii kilometri de autostradă vor fi dați în folosință.

Anunțul lui Ionel Scrioșteanu:

„Cel mai nou nod rutier intre 2 autostrăzi văzut din avion in drum spre Iași.

A0, Autostrada Bucureștiului-A3, București Ploiești.

PS:
In câteva zile Il vom da in trafic”.

Ionel Scrioșteanu, la 10 noiembrie: „Au început testele necesare pentru darea în trafic”

„𝗔𝘂 𝗶𝗻𝗰𝗲𝗽𝘂𝘁 𝘁𝗲𝘀𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗱𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗻 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗰 𝗮 𝗽𝗿𝗶𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 𝘁𝗿𝗼𝗻𝘀𝗼𝗻 𝗱𝗶𝗻 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 #𝗔𝟬
Pe șantierul Lotului 2 Nord al Autostrăzii Bucureștiului #A0, a început efectuarea testelor de încercare necesare pentru darea în trafic.

𝗧𝗲𝘀𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝘁𝗮𝘁𝗶𝗰𝗮 are loc pe pasajul peste calea ferată și peste șoseaua dintre Tunari și Dimieni și se efectuează prin intermediul unui număr de 8 camioane de mare tonaj, încărcate cu 40 tone fiecare, iar măsurătorile sunt efectuate de Universitatea Tehnică de Construcții București.

În următoarele două zile, vor avea loc testările și pe pasajul principal peste A3 București-Ploiești, iar mâine începe și 𝘁𝗲𝘀𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗶𝗻𝗮𝗺𝗶𝗰𝗮.

Urmează să dăm în trafic la sfârșitul lunii noiembrie tronsonul cuprins între DN1 și A3, urmând ca descărcarea provizorie în DN2 să se realizeze în cursul anului viitor.

📍 Traseul Lotului 2 Nord – A0 se desfășoară între DN1 (în dreptul localității Corbeanca) și DN2 (în dreptul localității Afumați)”, anunța, la vremea respectivă, secretarul de stat.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare