sursa foto:  Jurnalistii.ro

A ieșit la iveală! Ce avere și afaceri are noul ministru de Externe, Ramona Mănescu

Ramona Mănescu, noul ministru de Externe, este soția fostului primar al Sectorului 6,  Rareș Mănescu.

Aceasta a fost în centrul atenției jurnaliștilor de la Rise Project, care au urmărit pas cu pas averea, dar și afacerile pe care aceasta le avea.

Noul ministru a absolvit  Facultatea de Drept din cadrul Universității din București.
A mai absolvit cursurile postuniversitare la Institutul Diplomatic Român din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (2006), Academia Națională de Informații și Colegiul Superior de Securitate Națională.
A fost aleasă în Parlamentul European în 2007, 2009 și 2014 pe listele PNL, fiind membră a grupului popularilor europeni.
În perioada august 2013-februarie 2014 a deținut funcția de ministru al Transporturilor, preluând portofoliul de la Relu Fenechiu care fusese condamnat la închisoare cu executare pentru corupție. Părăsește guvernul Ponta odată cu ieșirea PNL de la guvernare și ruperea USL.
Conform ultimei declarații de avere a Ramonei Mănescu, aceasta deține un teren, cumpărat în  anul 2003, împreună cu soțul, dar și două imobile, cumpărate în 2004 și 2009.
De asemenea, Ministrul de Externe mai deține un Audi din anul 2008 și o motocicletă Harley Davidson tot din anul 2008. În anul 2017, aceasta a vândut o mașină în valoare de 16.500 de euro.
În funcția de europarlamentar, Ramona Mănescu a încasat anual 79.957.86 lei.
Cu toate că declarația de avere arată că ministrul duce o viață modestă, Rise Project au descoperit o serie de nereguli.

Înainte să ajungă în Parlamentul European, Ramona Mănescu a câștigat 4,5 milioane de euro din acapararea – prin „metoda” drepturilor litigioase – mai multor terenuri retrocedate în București.
De asemenea, sume de ordinul zecilor de milioane de lei – din banii de renovări ai școlilor și ai centrelor de asistență socială din București – au umplut conturile familiei Mănescu, a scris RISE Project.

Sursa citată a mai susținut că soții Mănescu și fostul primar Cristian Poteraș au conceput o firmă care să paraziteze bugetul Sectorului 6, imediat ce au dobândit controlul asupra administrației din această parte a Bucureștiului. Timp de zece ani, firma lor căpușă a drenat de la bugetul local în jur de 57 de milioane de lei.

Mănescu a fost surprinsă la volanul unui automobil Porsche-ul Cayenne, în valoare de 125.000 de euro, pe care nu îl avea trecut în declarația de avere, s-a stabilit într-o vilă în valoare de aproximativ 1 milion de euro, s-a înregimentat în fundații și a înființat firme pe care le-a menționat doar pe sărite în declarațiile de interese, mai notează RISE Project.

Vezi și:SURSE Klaus Iohannis a bătut palma în secret! Lovitură pentru Dan Barna – Mutarea care scoate din joc USR-PLUS-ul

Vești importante despre pensii! Ce puteți face din 2021

EXCLUSIV Înainte de CEx-ul PSD, un greu al partidului merge pe mâna Vioricăi Dăncilă: O văd candidat la prezidențiale

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare