Ruxandra Dumitrescu

sursa foto:  Facebook

A murit Ruxandra Dumitrescu la doar 46 de ani. Fosta jucătoare a naționalei Greciei a provocat un adevărat șoc în lumea voleiului

Sportul românesc este în doliu. Fosta voleibalistă Ruxandra Dumitrescu a murit duminică, 3 martie 2024, la doar 46 de ani. Tristul anunț a fost făcut de Federația Română de Volei prin intermediul rețelelor de socializare. 

O veste extrem de tristă a lovit sportul românesc. Fosta voleibalistă Ruxandra Dumitrescu a murit duminică seară, la doar 46 de ani. De-a lungul carierei, ea a jucat atât pentru naționala de volei a României, cât și pentru cea a Greciei. Potrivit prietenilor săi, fosta mare sportivă a decedat în urma unui infarct.

(NU RATA: Secretele marelui Ilie Năstase sunt scoase la lumină! 16 aprilie, ziua în care apare cel mai așteptat film românesc al primăverii)

Doliu în sportul românesc! Ruxandra Dumitrescu a murit

În dimineața zilei de luni, 4 martie, Federația Română de Volei  a făcut tristul anunț al morții fostei voleibaliste Ruxandra Dumitrescu, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook.

„Drum lin spre stele, Ruxi Dumitrescu!

O veste groaznică în voleiul feminin românesc! Duminică seara, la doar 46 de ani, ne-a părăsit Ruxi Dumitrescu, o fostă mare jucătoare care a evoluat atât pentru naționala României, cât și pentru cea a Greciei. Născută la Rm. Vâlcea, a jucat în prima ligă la Dacia Pitești.

Apoi a plecat în Grecia, a fost căpitan la Panathinaikos Atena și cea mai bună jucătoare a Greciei la Jocurile Olimpice de la Atena 2004. În semn de respect, grecii au retras tricoul cu numărul 10 în momentul în care ea a anunțat că nu va mai juca volei.

Revenise în țară și era antrenoare la Alpha Volleyball Sibiu, un club privat. Din păcate, inima ei s-a oprit duminică seara, pentru totdeauna. Îi vom păstra vie amintirea! Drum lin, spre stele, Ruxi Dumitrescu!”, se arată în mesajul Federației Române de Volei.

CV-ul impresionant al regretatei voleibaliste. Avea în palmares două medalii olimpice

Ruxandra Dumitrescu se născuse la Râmnicu Vâlcea. De-a lungul carierei ea a evoluat pentru echipele Dacia Pitești, Vrilissia Atena și Panathinaikos Atena. La Mondialul de Volei din 1994, Ruxandra a jucat pentru naționala României.

La Olimpiada din 2004, organizată la Atena, Ruxandra a jucat pentru naționala de volei a Greciei, cu care a devenit vicecampioană olimpică. Totodată, ea a fost desemnată drept cea mai bună jucătoare a Greciei. Patru ani mai târziu, ea a purtat torța la Olimpiada din 2008, reușind să cucerească din nou medalia de argint alături de naționala elenă. În momentul retragerii Ruxandrei, grecii au retras tricoul cu numărul 10, în semn de respect față de sportiva româncă.

În ceea ce privește viața personală, Ruxandra Dumitrescu a fost căsătorită cu Alexandros Nikolaidos, un fost mare campion grec de taekwondo. Din păcate, acesta s-a stins din viață acum un an și jumătate. În urma lor a rămas un fiu, Filip Nikolaidis.

(VEZI ȘI: Laboratorul acuzat de Ion Țiriac că a maltratat proba de sânge a Simonei Halep răspunde acuzațiilor: Trebuie să aibă și dovezi în sensul acesta)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare