sursa foto:  Bugetul.ro

Actorul român și-a dat demisia de la Netflix! Renunță la colaborarea cu Tim Burton pentru noul sezon al serialului

Pe data de 3 aprilie, George Burcea a transmis că nu va mai colabora cu Netflix pentru sezonul 2 al serialului Wednesday, regizat de Tim Burton. Fostul soț al Andreei Bălan juca rolul lui Lurch și apăruseră speculații de luni bune, în presa internațională, că nu va mai interpreta personajul. Zvonurile au fost confirmate, dar nu se știe cine îi va lua locul.

Scurt, fără prea multe explicații, actorul a anunțat că nu va mai apărea în sezonul 2 al serialului Wednesday, care este așteptat în primăvara anului 2025. A invocat motive personale și manageriale:

„Din motive personale şi manageriale, am decis să nu mai fac parte din proiectul Wednesday, sezonul doi”, a scris George Burcea pe Facebook.

Astfel, s-a dus traseul său de succes cu Netflix. Pentru cei care nu au văzut producția, precizăm că Burcea a avut cel mult 5 minute pe apariție în întreg sezonul, personajul său fiind unul secundar. Lurch și-a făcut simțită prezența prea puțin, dar a reușit să cucerească doamne și domnișoare din întreaga lume.

CITEȘTE ȘI: Eroina de la Roșia Montană a fost recompensată pentru victoria adusă României. Premiul i-a fost acordat chiar de ASE, unde a fost studentă

De ce Wednesday nu se mai filmează în România. Cum și-a luat Netflix „țeapă”

Castelul Cantacuzio a devenit „Academia Nevermore”, așa cum mulți turiști știu deja. Politehnica din București a fost școala de copii „normali” la care mergea Wednesday. Grădina Botanică a avut câteva scene care s-au văzut pe Netflix, dar și alte locuri. Totuși, de ce a renunțat Tim Burton la noi? Pentru că statul i-a tras „țeapă”!

„Am finalizat legea cinematografiei și, de asemenea, intrarea în atribuții și funcțiune a oficiului pentru cinematografie prin care, pe de o parte, un proiect despre care se vorbește din 2018, care a fost mutat între ministere și oamenii au fost ademeniți să vină să investească în România, că statul le va returna o parte din investiții într-o formă de ajutor de stat, cum funcționează în toate celelalte țări europene, cu excepția Belarusului.

Deci România era ultima țară care nu aplica această schemă de stat. Prin acest oficiu și această schemă de cash rebate vom susține, impulsiona, atrage coproducțiile mari străine care să vină în parteneriat cu profesioniști și firme din Români, astfel încât producțiile mari cinematografice să se poată desfășura în România, cum a fost, de exemplu, serialul «Wednesday», care a fost filmat în România și a plecat, pentru că au fost păcăliți că vor primi acest ajutor de stat și după care statul le-a spus «ne pare rău»”, a transmis Raluca Țurcan, în noiembrie 2023, potrivit Newsweek.

CITEȘTE ȘI: Vila ferită de privirile indiscrete a lui Nicolae Ciucă. Fostul premier al României este un vecin model

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare