sursa foto:  independent.co.uk

Adrian Severin, fost ministru de Externe: ‘Ambasada SUA la București, penetrată informativ! Au existat infiltrate persoane care ar face acolo o politică rusească’

Fost ministru de Externe, Adrian Severin susține că prieteni de-ai săi din SUA i-au comunicat că Ambasada Statelor Unite la București ar fi fost „penetrată informativ”.

„Diplomați americani de rang înalt m-au informat despre suspiciunea lor că Ambasada SUA din RO este penetrată informativ”, a afirmat, la Gold FM, Severin.

În cadrul dialogului pe care Severin l-a purtat cu Cozmin Gușă, fost șef al Ministerului de Externe a precizat că prietenii săi din SUA i-au comunicat că există semne că în Ambasada SUA la București ar fi fost „infiltrate persoane care ar face acolo o politică rusească”.

Vezi și Sub privirea lui Gelu Voican Voiculescu și a lui Adrian Severin s-a strigat ‘Ave, Putin!’, în centrul Capitalei (opinie)

O ipoteză este aceea că în Ambasada Statelor Unite la București au existat infiltrate persoane care ar face acolo o politică rusească, nu o politică americană, de pe poziția de sfătuitori influenți, așa se spune în mesajul pe care eu l-am primit, ai celor care lucrează în Ambasadă.

Îmi spun prietenii mei din SUA: (n.r. – sfătuitori ai) americanilor din Ambasadă care nu sunt foarte inteligenți. Sigur, e o ipoteză.

(…) Noi nu acuzăm. FBI-ul trebuie să cerceteze lucrul acesta. Trebuie să cerceteze contrainformativ această problemă”, a spus Severin.

Vezi și

Cozmin Gușă face apel la DGIA! ‘Cine provoacă această dezinformare în România? Eu cred că acolo ar trebui să concentreze Direcția de Informații’

EXCLUSIV Șeful Apărării Naționale, Vasile Dîncu, reacționează la imaginile cu tancurile americane Abrams: ‘Sunt imagini vechi, de la aplicații mai vechi’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare