sursa foto:  substantial.ro

Adrian Tănase (BVB): ‘Din păcate, românii nu investesc la bursă. Nu contează doar să faci bani, contează și să știi să-i păstrezi’

Directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Adrian Tănase, a afirmat că banii trebuie economisiţi într-un mod eficient, să fie plasaţi în activele cele mai potrivite, precum acţiunile şi obligaţiunile listate.

 

Cele mai potrivite active pentru a-ţi economisi banii sunt acţiunile şi obligaţiunile listate. Din păcate, românii nu investesc la bursă. Au o anumită percepţie absolut eronată despre piaţa de capital şi despre Bursa de Valori Bucureşti, că este un loc al speculaţiilor, doar al speculaţiilor. Este şi un loc al speculaţiilor, bineînţeles, dar nu este doar al speculaţiilor„, a menţionat Adrian Tănase.

Nu contează doar să faci bani, contează şi să ştii să-i păstrezi”

El a subliniat că românii consideră că bursa este un loc în care îşi pot pierde toţi banii, însă acest lucru se întâmplă „dacă nu ştii cum se gestionează investiţiile pe piaţa de capital„.

Piaţa de capital nu este doar pentru cei care au background financiar. Piaţa de capital este accesibilă oricărei persoane, indiferent de background-ul pe care îl are. Este accesibilă şi arhitecţilor, inginerilor, pictorilor (…) La şcoală învăţaţi să faceţi bani, să căpătaţi o anumită profesie. Noi vrem să vă învăţăm să îi şi păstraţi, să îi gestionaţi într-un mod eficient. Nu contează doar să faci bani, contează şi să ştii să-i păstrezi, să ştii să-i gestionezi astfel încât, în momentul în care nu vei mai putea să faci bani – va trebui să-ţi continui viaţa la aceleaşi standarde pe care le-ai avut în momentul în care ai fost competitiv.”, a mai spus directorul general al BVB, conform agerpres.ro.

Bursa de Valori Bucureşti şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au organizat, luni, 20 martie, deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare, cu ocazia debutului Global Money Week, adresată elevilor care vor să afle mai multe despre investiţii şi gestionarea finanţelor.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare