sursa foto:  Facebook

Aeronave noi pentru Tarom! Cu cine ar urma să devină partener transportatorul român – Anunţ făcut de Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți, că se vor achiziționat aeronave noi pentru Tarom. La începutul ședinței de Guvern, Dăncilă a declarat că, luni, a fost semnat contractul pentru achiziţionarea a cinci aeronave Boeing 737-MAX 8 care vor intra în flota Tarom şi a spus că s-au început procedurile prin care Direcţia Tehnică a Tarom să devină partener oficial Boeing.

„Mă bucur să dau astăzi (marţi -n.r.) o veste bună pentru Tarom. Ieri (luni – n.r.) a fost semnat contractul pentru achiziţionarea a cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special pentru operatorul nostru naţional. Cele cinci aeronave se vor alătura celor două aeronave de tip Boeing 737 800 Next Generation, intrate la începutul lunii iunie în flota Tarom. Comanda de la începutul lunii face parte dintr-un contract mai amplu care prevede şi mentenanţa pentru cele două aeronave, aflate deja în operarea Tarom”, a anunţat Viorica Dăncilă.

Premierul a spus că s-au început procedurile prin care Direcţia Tehnică a Tarom să devină partener oficial Boeing.

„De asemenea, au început procedurile pentru ca Direcţia Tehnică a Tarom să devină patrener oficial Boeing. Aşadar, Tarom face paşi importanţi pe piaţa transportului aerian, aşa cum ne-am asumat, iar în perioada următoare, investiţiile şi devoltarea companiei va continua”, a adăugat șefa Guvernului.

Transportatorul aerian naţional Tarom a semnat luni, la Londra, contractul prin care achiziţionează cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special pentru companie. Cele cinci avioane au un preţ de catalog de 586 milioane dolari şi vor fi livrate până în anul 2023, dar între timp va continua înnoirea flotei Tarom, precizează News.ro.

De altfel, directorul general al companiei, Werner Wolff, a declarat într-un interviu pentru News.ro, la începutul acestei luni, că Tarom va lansa curse directe spre Odesa, Tbilisi, Baku şi Erevan, până la toamnă, cel mai probabil, şi poartă negocieri avansate pentru cumpărarea a încă cinci aeronave. În plus, alte maximum 13 avioane vor sosi în flota companiei cel mai probabil de anul viitor.

Vezi și EXCLUSIV! Lovitură pentru Lidl! Semnal de alarmă serios: „Abaterea repetată duce la suspendarea activității”

Se modifică legea! Începând de luni, toți proprietarii de mașini sunt scutiți de aceste operațiuni

Exclusiv! Un cunoscut retailer din România, prins cu mâţa-n sac: Cum îşi înşală clienţii

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare