sursa foto:  playtech.ro

Afacerea controversată în care a fost prins Vlad Voiculescu! Comision de 700.000 de lei nedeclarat?

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a declarat un adept al transparenței în instituțiile publice.

Cu toate acestea, el a omis să-și treacă în declarația de avere afacerile imobiliare din trecut. Vodiculescu a fost mandatar într-un dosar de retrocedare al unui teren în timp ce lucra în cadrul unei bănci. În urma afacerii, fostul ministru al Sănătății ar fi trebuit să încaseze un comision ce depășește suma de 700.000 de lei, informează Realitatea Plus.

Conform sursei citate, Voiculescu a fost implicat în dosarul de retrocetare al unei proprietăți din București. Suprafața terenului depășește 9.000 de metri pătrați și valoarea sa este estimată la aproximativ două milioane de euro.

În 2016, fostul proprietar al terenului l-a mandatat pe Vlad Voiculescu în vederea deciziilor emise pentru retrocedarea proprietății. Conform legii, mandatorul nu are obligația să declare statului care a fost procentul câștigat în urma procesului.

Imediat după încheierea actelor, Voiculescu a mandatat la rândul său o societate comercială care să îl reprezinte în fața autorităților legale, dar și pentru dobândirea restituirilor în natură.

Referitor la aceste afaceri din trecutul său, Voiculescu a susținut la început că nu-și mai amintește anul în care a încheiat contractul. Ulterior, a declarat că a fost o singură dată mandatar și contextul nu a avut legătură cu locul său de muncă din acea vreme. În prezent, acesta l-a dat în judecată pe fostul proprietar al trenului care l-a mandatat. În declarația de avere a fostului ministru al Sănătății apare suma de peste 700.000 de lei, pe care acesta susține că o are de recuperat prin Birou Executor Judecătoresc București, acesta fiind comisionul neîncasat după retrocetarea proprietății, potrivit Realitatea Plus.

Vezi și EXCLUSIV Omul de afaceri care a încercat să-l execute pe șeful ANPC, cu DNA, a fost arestat pentru înșelăciune! Schema folosită

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare