Am AFLAT! Suma URIAȘĂ pe care o plătește STATUL ROMÂN pentru a păzi Arena Națională

La jumătatea lunii octombrie, Bugetul.ro dezvăluia în exclusivitate că firma de pază BGS nu mai asigură paza celui mai modern stadion al Capitalei, ea fiind înlocuită cu Akyle Security, o societate care îi are ca asociați, printre alții, pe un fost viceprimar al Bucureștiului și pe tată unui fost comisar-șef al Direcției Naționale Anticorupție, reținut într-un dosar de trafic de stupefiante.

Citește și BGS e OUT de la Arena Națională! O nouă firmă de pază CUCEREȘTE Capitala – Cine se află în spatele ei

Bugetul.ro le-a solicitat reprezentanților Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) informații despre cum s-a produs înlocuirea firmei BGS de la Arena Națională.

Astfel, potrivit oficialilor ALPAB, firma de pază BGS a fost înlocuită începând cu 1 octombrie 2017, fiindcă perioada de valabilitate a contractului dintre acesta și ALPAB a expirat.

„Firma actuală de pază, Akyle Security, a ofertat prețul cel mai scăzut, respectiv 13,47 Lei/oră/pers. fără TVA. Noul contract este mai rentabil din punct de vedere al prețului ofertat”, ne-au mai transmis cei de la ALPAB.

Sumă anuală uriașă

Astfel, conform calculelor noastre, doar pentru asigurarea pazei celui mai modern stadion al Bucureștiului, statul român plătește anual o sumă uriașă.

Ce înseamnă 13,47 lei/oră/de persoană fără TVA? Păi, pentru un singur paznic, pe zi, autoritățile plătesc 323,28 de lei. Asta înseamnă că anual – excluzând anii bisecți – statul achită pentru un singur bodyguard, care asigură paza Arenei Naționale, suma de 117.997,2 lei.

Așadar, pentru 10 paznici, autoritățile achită, pe an, conform noului contract, peste un milion de lei, iar, pentru 100 de bodyguarzi, peste 11 milioane de lei.

Amintim că Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) este un serviciu public de interes local al municipiului București, finanțat din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul local al municipiului București și alte fonduri atrase, în conformitate cu prevederile legale, după cum apare în regulamentul de funcționare al ALPAB. Pe scurt, această instituție se află în subordinea Primăriei Capitalei.

Vezi și Toți șoferii trebuie să știe asta! La cât ar putea ajunge LIMITA cu care autoturismele pot circula în localități

E OFICIAL! Ce cunoscută bancă DISPARE din România

Autoritățile lovesc puternic în șoferi: Ce se va întâmpla cu mașinile înmatriculate în această țară

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.