sursa foto:  stiripesurse.ro

Alertă! Astăzi #Rezist se iese în stradă în fața Guvernului

La doi ani de la protestul Diasporei, din 10 august 2018, protestatarii #Rezist ies în stradă, la Piața Victoriei, în fața Guvernului.

Grupurile #Rezist anunță că se va protesta astăzi în fața Guvernului, iar mâine, la sediul DIICOT.

Au trecut doi ani de la represaliile violente ale regimului PSD asupra manifestării pașnice din Piața Victoriei, pe #10august 2018. Doi ani în care nu s-a făcut NIMIC pentru a șterge pata de rușine de pe obrazul democrației, lovitura dată libertății de exprimare. Doi ani în care sistemul judiciar din România a tergiversat înaintarea dosarului fie cu scenarii absurde de ”lovitură de stat”, fie cu schimbări de competență și clasări oneroase care disculpă căpeteniile cu responsabilități directe și indirecte asupra operațiunii de forță.

În România, sute de mii de oameni au ieșit în stradă începând cu 2017 ca să apere justiția și statul de drept de o putere discreționară hotărâtă să își protejeze corupții și interesele de clan mafiot. Români de pretutindeni s-au mobilizat să apere democrația adunându-se pe 10 august în Piața Victoriei. Protestul lor pașnic a fost înăbușit cu o violență și amplitudine total nejustificate, fără ca forțele de ordine să intervină vreo clipă pentru neutralizarea și izolarea agitatorilor. Nu știm nici astăzi cine a fost în spatele planului de intervenție în forță, ce decizii politice și tactice au condus la brutalitatea care a afectat mii de oameni, dintre care aproape 800 au depus plângeri penale.

Tergiversarea și bâlbâielile sistemului judiciar sunt inacceptabile!

Vino pe 9 august 2020 începând cu ora 19:30 în Piata Victoriei și SPUNE CE SIMȚI!

Spune ce simți acum, după 2 ani! Amintește-ți ce ai simțit atunci!
Trăim o criză sanitară majoră în care trebuie să avem grijă de noi și de ceilalți. Societatea are nevoie de responsabilitate din partea politicienilor și sistemului de justiție dar și din partea fiecărui cetățean. De aceea, trebuie să sancționăm încercările de mușamalizare a evenimentelor din august 2018 fiind totodată și responsabili din punct de vedere al riscului epidemiologic
Ne vedem duminică, 9 august, de la ora 19:30 în Piața Victoriei pentru că acolo trebuie să spunem ce simțim, trebuie să arătăm ce cerem!
Vom crea o zonă specială în alveola centrală a Pieței Victoriei, un spațiu al libertății de exprimare unde fiecare participant va putea veni și scrie pe asfalt ceea ce a simțit atunci, își va putea lăsa numele scris acolo unde atât de mulți dintre noi am fost agresați atât de nedrept.
Accesul în alveola centrală se va face pe fluxuri distincte de intrare și ieșire, vom purta mască, vom păstra distanțarea, nu va exista aglomerație. Măști și cretă vor fi oferite gratuit participanților la punctul de acces, fiecare participant urmând să petreacă un timp scurt în alveolă pentru a-și scrie mesajul după care va ieși pe la punctul de ieșire pentru a permite celorlalți să se exprime.

Putem fi mulți, putem fi împreună și siguri în exprimarea revoltei noastre!

Evenimentul este organizat de:
#ActivAG Pitesti, Aradul Civic, Brașovul Civic, Corupția Ucide, Evoluție în Instituție, Freedom House România, Geeks for Democracy, Inițiativa România, Inițiativa Timișoara, Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Oradea Civica 2017, Reset, Rezistența, Rezist Milano, Ștafeta Steagului Uniunii Europene, Umbrela anticorupție Cluj, VeDem Just Voci pentru Democrație, Voluntari în Europa, cu sprijinul lui Sandu Matei.”, anunță organizatorii.

„SĂ NU UITĂM 10 AUGUST 2018

Lista evenimentelor organizate în București:

1. Duminică, 9 august 2020, de la ora 19:30 la ora 22:30, Piața Victoriei: DEMOCRAȚIA NU ESTE O „CULTURĂ COMPROMISĂ”!
link: https://www.facebook.com/events/1240170516321345/

2. Luni, 10 august 2020, de la ora 10:00 la ora 12:00, DIICOT- Serviciul Teritorial București, Calea Griviței nr. 24: VREM VINOVAȚII PENTRU #JANDARMIADA DIN 10 AUGUST!
link: https://www.facebook.com/events/281436382911394/

3. Luni, 10 august 2020, de la ora 19:00 la ora 21:00, Piața Victoriei: MARȘ PE ROȚI 10 AUGUST PIAȚA VICTORIEI
link: https://www.facebook.com/events/350229526143842/

La toate cele trei evenimente se vor respecta regulile de distanțare și toți participanții vor purta măști.
Vă rugăm să întrați pe fiecare eveniment și să citiți textele din secțiunile DESCRIERE”, mai spun aceștia.

 

„10 August 2018, sau ziua când politicieni PSD, prin brațul armat al Jandarmeriei, au declarat război poporului român, ieșit cu sutele de mii în Piața Victoriei pentru a cere demisia celui mai incompetent guvern.

Au trecut 2 ani de atunci și pare că cetățenii sunt vinovați de toate violențele jandarmilor.

De ce s-a blocat ancheta?
De ce nu avem nici un jandarm închis până acum?
De ce șefii Jandarmeriei sunt liberi?
De ce politicieni precum Dragnea, Bădulescu, Firea, Carmen Dan și alții ca ei nu sunt anchetați?
De ce a fost închisă parcarea din Piața Victoriei cu câteva zile înainte?
Cum a fost posibil să apară borduri cu care câțiva să arunce în zona parcării?
Cine e vinovat pentru faptul că jandarmii au evacuat Piața Victoriei fără un ordin de evacuare semnat?
De ce s-au secretizat toate convorbirile dintre jandarmi de pe stațiile radio?
Care e motivul pentru care Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, a mințit public despre starea jandarmului Ștefania?
Cine a pus în joc acest scenariu sinistru?

Vino și tu în Piața Victoriei, duminica, 9 August și spune-ne ce ai simțit în acele momente și ce simți acum, după 2 ani.

#vremvinovatii”, se arată și pe pagina „Evoluție în Instituție”, în spatele căreia se află Cristian Dide.

Vezi și

EXCLUSIV Cum a răbufnit Marcel Vela: ‘Îmi pare rău că trebuie s-o spun’. După scandalul iscat de priveghiul lui Emi Pian, Iulian Surugiu rupe tăcerea!

Lovitură cruntă pentru un celebru om de afaceri: DIICOT i-a pus sechestru pe avere. Prejudiciu de 8 milioane de euro adus statului

Rețeaua racolărilor primarilor PSD de către PNL. Cine este omul care face jocurile de la Guvern pentru partid

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare