sursa foto:  jurnalul.antena3.ro

Profeție devastatoare a lui Alexandru Rafila: La sfârșitul lunii acestei luni, numărul de cazuri va înregistra un număr cu cinci cifre

Reprezentantul României la OMS, profesorul Alexandru Rafila, a făcut o profeție sumbră pentru sfârșitul acestui an.

Alexandru Rafila a declarat că spre finalul lunii decembrie în România o să fie cel puțin 10.000 de cazuri pe zi.

Această situație va aduce mai multe decese, este de părere Rafila.

Procesul acesta nu s-a oprit și probabil până spre sfârșitul lunii decembrie, în lipsa altor măsuri – pentru că ne-am apropiat de o limită a măsurilor de un anumit tip, cele care sunt mai puțin restrictive – cred că numărul de cazuri la sfârșitul acestei luni va înregistra un număr cu cinci cifre, adică o să fie cel puțin 10.000 de cazuri pe zi. (…)

La numărul acesta de cazuri, capacitatea de la terapie intensivă este, sigur, depășită, iar asta are consecință directă în ceea ce privește mortalitatea”, a declarat, la Digi 24, Alexandru Rafila.

Profesorul a dat exemplul Cehiei, care are o rată a incidenței cazurilor de coronavirus în ultimele două săptămâni de cinci ori mai mare decât a României. „Noi avem o mortalitate în jur de 6, până în 6, Cehia a depășit 12, în condițiile unui sistem de sănătate mai robust decât în România. Asta îmi demonstrează că la un moment dat, când numărul de cazuri determină internări masive la terapie intensivă și lucrul acesta blochează, practic, accesul la servicii de sănătate calificate, de terapie intensivă, mortalitatea crește”, a arătat profesorul Rafila.

Vezi și

Veste mare pentru mii de angajați! Veți primi mii de lei

Analiză cutremurătoare: Peste jumătate de milion de români ar putea ajunge șomeri din cauza crizei provocate de COVID-19

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi oportunități pentru cei care vor să se asigure facultativ la pensie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare