sursa foto:  facebook

Alexandru Rafila, despre relația cu Raed Arafat: Am fost persoana care în mod constant l-a lăudat

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis duminică seară, la postul de televiziune Antena 3, că relația din el și șeful DSU, Raed Arafat, este una foarte bună, precizând faptul că el a fost singura persoană care l-a lăudat constant.

 

 

 

”Am fost totdeauna în regulă cu domnul Arafat. Probabil că eu am fost persoana care în mod constant l-a lăudat, a apreciat calităţile pe care dânsul le are ca şi organizator, dar lucrul ăsta nu schimbă cu nimic opinia mea că sistemul de medicină de urgenţă, începând cu pregătirea profesională în sistemul medical de urgenţă, continuând cu asistenţa medicală de urgenţă care trebuie să fie, în primul rând specializată, medicalizată, trebuie să fie coordonată de Ministerul Sănătăţii, nu în situaţiile de urgenţă, repet”, a declarat Rafila.

Ministrul Sănătăţii a ţinut să transmită şi un mesaj cu prilejul aniversării SMURD.

”Acum avem aniversare a SMURD, îi felicităm pe colegii noştri pompieri pentru tot ceea ce au făcut, cu sinceritate, nu cu duplicitate şi nu cu făţărnicie. Îi respect pe pompieri, totdeuna am făcut acest lucru, dar asta nu are nimic de-a face cu acest concept”, a declarat Rafila.

Totuşi, Alexandru Rafila a spus că ”povestea nu s-a tranşat” şi că este nevoie de o decizie politică.

”Nu s-a tranşat povestea, ea a fost generată în anul 2013 din punct de vedere legislativ şi în continuare există din punctul meu de vedere o disfuncţionalitate majoră. Este o decizie politică şi profesională. Eu continuu să cred că activitatea medicală de medicină de urgenţă trebuie să fie coordonată, în mod efectiv, de Ministerul Sănătăţii. Nu putem să dezavantajăm în niciun fel serviciile de ambulanţă pentru că serviciile de ambulanţă sunt cele medicalizate, noi trebuie să încurajăm, să întărim medicalizarea lor. Trebuie să existe o lege, o ordonanţă, să ajungem într-o poziţie de echilibru, să discutăm liniştit, fără niciun fel de pasiuni. Eu sunt mai puţin pasional decât domnul doctor Arafat, însă lucrul acesta trebuie tratat cu echilibru”, a precizat Rafila, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare