Alexandru Rafila: ‘Renunțarea la mască se va baza pe studii științifice realizate de organisme internaționale’

Profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, a comentat a comentat, luni, afirmaţia lui Adrian Streinu-Cercel potrivit căreia masca de protecţie va rămâne obligatorie până în 2023. El a transmis că renunţarea la mască va fi o decizie tehnică până la urmă.

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, care este procentul din populaţie care ar trebui să se vaccineze pentru a renunţa la mască.

”Renunţarea la mască va fi o decizie tehnică până la urmă. Renunţarea la mască se va baza pe studii ştiinţifice realizate de organisme internaţionale, de exemplu, Centrul European de Control al Bolilor, va exista o poziţie din partea Uniunii Europene care să ţină cont de acoperirea vaccinală din fiecare stat membru şi de situaţia de la nivelul Uniunii Europene. Nu pot să dau un termen când se va renunţa la mască, dar cu siguranţă dacă acest obiectiv al unei acoperiri vaccinale de 70% va fi realizat, cu siguranţă utilizarea măştii va intra în discuţia specialiştilor şi vor exista recomandări care sigur în funcţie de fiecare stat vor fi adoptate”, a afirmat Rafila.

Întrebat dacă împărtăşeşte părerea lui Adrian Streinu-Cercel că am putea purta masca de protecţie încă doi ani, deputatul PSD a răspuns:

”Mie nu îmi plac aceste predicţii care sunt bazate mai degrabă pe ceea ce credem noi decât pe studii. Pe măsură ce imunizarea populaţie în Uniunea Europeană se va realiza, se vor realiza şi studii care să recomande prelungirea utilizării măşti sau o scurtare a intervalului de utilizare a măşti. Cu siguranţă însă în acest an vom purta masca”.

Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat, după ce a primit rapelul la vaccinul anti COVID-19, că injecţia nu doare, doar am putea simţi a doua zi locul în care a fost făcută.

El a adăugat că, după a doua doză, nu mai există riscul unor infecţii severe cu noul coronavirus, însă masca va rămâne în continuare obligatorie până în 2023, informează news.ro

Citește și:

SURSE Omul lui Marcel Vela ar putea ajunge la șefia unei instituții de forță!

Legea a intrat în vigoare! Acești români se pot pensiona mai devreme

Vestea momentului! Statul vine cu noi beneficii pentru milioane de români.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare