‘Ambassadors Talk’ – o dezbatere care reunește ambasadori și primari! Soluții pentru a avea orașe mai verzi și mai puțin poluate

Ce soluții ar putea ajuta orașele noastre pentru a fi mai puțin poluate și poluante, mai puțin aglomerate și mult mai „verzi” ? Asociația SMARTiCITY și jumptosmart.ro vă invită marți, 28 septembrie, de la ora  10.30, la „Ambassadors Talk”, o dezbatere care reunește ambasadori și primari și în care vom vorbi  despre soluții în favoarea orașelor și comunităților locale. Evenimentul se va desfășura la sediul  EFdeN, în campusul Facultății de Inginerie a Instalațiilor, din bd. Pache Protopopescu nr. 66, din  București. 

La dezbaterea „Ambassadors Talk” vor participa Ambasadorul Germaniei, E.S. Peer Gebauer ; Ambasadoarea Estoniei, E.S. Dna. Ingrid Kressel; Ambasadoarea Finlandei, E.S. Dna. Marjut  Akola; Ambasadorul Danemarcei, E.S. Soren Jensen; Ambasadoarea Suediei, E.S. Therese Hydén si Chris  Frean – Head, Economic Diplomacy Ambasada Marii Britanii, dar și primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu,  viceprimarul Sectorului 1, Ramona Porumb.  

Vom vedea cum au rezolvat țări sau municipalități probleme urbane, cum ar fi reducerea emisiilor de  CO2 din transport si clădiri; mobilitate urbana; folosirea energiei regenerabile; zone urbane verzi;  implicarea comunităților locale; colaborarea cu universități, școli, ONG-uri etc. 

Bunele practici sunt în continuă schimbare, iar orașele pot învăța unul de la celălalt. În acest sens,  internaționalizarea relațiilor orașului poate oferi potențialul de a produce rezultate creative și viabile. De  aceea, dorim să aflăm mai multe despre soluțiile care funcționează deja sau sunt pe cale să fie  implementate în țări din Uniunea Europeană, inclusiv din România, și care pot fi de folos și altor orașe”, a  declarat Camelia Spătaru, președinta Asociației SMARTiCITY.  

Evenimentul se va desfășura în format fizic, cu respectarea tuturor măsurilor impuse în această perioadă: certificat de vaccinare sau test PCR( nu mai vechi de 72 ore) sau test rapid ( 24 de ore)

AGENDA „ AMBASSADORS TALK”, 28 septembrie, București 

Loc de desfășurare: Sediul EFdeN – Primul prototip al Orașului Viitorului, Bulevardul Pache  Protopopescu nr.66 

10:00-10.30 Welcome coffee si vizitarea obiectivelor din „ Orașul Viitorului” – creat de EFdeN. 10:30-12:30 Masă rotundă: Soluții inteligente pentru orașe – experiența orașelor europene Speakeri: 

  • Alexandra-Maria Bocșe, Consilier de Stat – Departamentul Climă și Sustenabilitate Administrația  Prezidențială( tbc), Ambasadorul Germaniei, E.S. Peer Gebauer; Ambasadoarea Estoniei, E.S.  Dna. Ingrid Kressel; Ambasadoarea Finlandei, E.S. Dna. Marjut Akola; Ambasadorul  Danemarcei, E.S. Soren Jensen; Ambasadoarea Suediei, E.S. Therese Hydén si Chris Frean  – Head, Economic Diplomacy din parteaAmbasadei Marii Britanii, Emil Boc– Primarul  Municipiului Cluj-Napoca și Președinte AMR( tbc), Ciprian Ciucu – Primarul Sectorului 6 (tbc),  Radu Mihaiu – Primarul Sectorului 2, Andrei Carabelea- Primarul municipiului Piatra Neamț, Ramona Porumb – Viceprimarul Sectorului 1, Claudiu Butacu- EFdeN, Camelia Spătaru președintele Asociației SMARTiCITY. 

12.30- 13.00 Q&A 

DESPRE NOI 

jumptosmart.ro și Asociația SMARTiCITY reprezintă, împreună, o platformă de evenimente, creată in  urma cu 6 ani, care promovează conceptul de oraș inteligent, prin conferințe și workshop-uri: educație  inteligentă, transport inteligent, energie inteligentă, sănătate inteligentă etc. De 3 luni, Asociația SMARTiCITY produce si propria emisiune tv, în dorința de a promova mai mult soluțiile smart pentru  orașele viitorului. 

DESPRE EFdeN  

Este un ONG cu peste 6 ani de experiență și 12 proiecte implementate cu succes. Echipa este formată  din peste 100 de studenți și absolvenți, pasionați de durabilitate și schimbare, care lucrează  interdisciplinar în 10 departamente diferite. 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare