sursa foto:  wall-street.ro

Amendă de peste 3,5 mld. de euro în scandalul de corupție și mită!

Amendă record a fost dată într-un dosar controversat în care mita și corupția au garantat succesul companiei de transport aerian. 

Airbus a fost amendată de judecătorii din Marea Britanie cu 3 miliarde de lire sterline (peste 3,5 miliarde de euro), după ce conducerea companiei a recunoscut în instanță că a mituit oficiali din mai multe țări pentru a-i convinge să semneze contracte cu multe zerouri.
Amenda-record, cea mai mare primită vreodată de o companie pentru dare de mită, vine să confirme zvonul de acum câteva zile că grupul aeronautic ar fi ajuns la o înțelegere financiară cu autoritățile din SUA, Marea Britanie și Franța pentru a închide mai multe investigații care vizează Airbus.

Conform The Guardian, Airbus a recunoscut că a mituit cu sume foarte mari oficiali din 20 de țări pentru a obține contracte. Între 2011 și 2015, de exemplu, a făcut asta în Malaezia, Sri Lanka, Indonesia, Taiwan și Ghana. Înainte de semnarea înțelegerii care a pus capăt anchetei, aceeași practică era sub investigație în China, Japonia, Rusia, Kuweit, Brazilia și Turcia.

 

Vezi și:

EXCLUSIV Au reinventat ‘Maimuța’! Cum te păcălesc șoferii Uber și Bolt

Aeroportul Otopeni, licitații și ‘băieții deștepți’

Atenție, Marcel Vela! Șeful Jandarmeriei și-ar fi ‘premiat’ iubita! Spor de 50%

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare