sursa foto:  spynews.ro

Ana Birchall, reacție de ultim moment în cazul fugarului Marian Zlotea, condamnat la închisoare: ‘Este un déjà vu că toți condamnații pentru corupție să invoce că sunt victime politice’

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a reacționat extrem de dur cu privire la fuga din țară a fostului europarlamentar PDL Marian Zlotea și cere Ministerului Justiției să ia măsuri mult mai drastice pe viitor pentru  a se evita astfel de evenimente.

”Condamnatul pentru acte de corupție Marian Zlotea devine „fugarul” și „refugiatul politic” Marian Zlotea! Da, ați citit bine.. acest domn scrie pe FB că este victimă politică și a solicitat în altă țară statutul de refugiat politic, deși la ora aceasta ar fi trebuit legal să fie în custodia autorităților române! Este un déjà vu că toți condamnații pentru corupție (când ar trebui să execute pedeapsa și să returneze statului român banii furați) să invoce că sunt victime politice, sunt persecutați politic și își iau tălpășița în alte țări de unde râd în nas autorităților statului român!

Solicit de urgență Ministerului Justiției ca, în principal, împreună cu Parchetul General și CSM să vină urgent cu măsuri care să împiedice fuga din țară a acestor persoane certate cu legea (de exemplu de ce și în ce condiții sunt ridicate, cu destul de multă ușurință, măsurile precum controlul judiciar, interdicția de a părăsi țara, consemn la frontieră etc?!). Până la urmă politica penală a unui stat este făcută ținând cont în primul rând de realitățile din țară, or, în ultima vreme, deja devine o modă ca toți condamnații să își ia tălpășița și să nu execute pedeapsa prevăzută de hotărârea judecătorească, să nu returneze statului român banii furați. În schimb, cu tupeu, fie se dau cu zmeul, fie sunt prin țări exotice, fie își afișează opulența prin vile luxoase în Italia sau invocă, cu maximă obrăznicie, că sunt „victime politice”… Când furau banii românilor cinstiți nu mai erau „victime politice”???”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

Citește și:

SURSE Șeful unei instituții de forță pe timp de pandemie ar putea fi zburat din funcție! Negocieri secrete cu noul ministru

Veste importantă pentru români! Ce se întâmplă cu pensia anticipată de la 1 septembrie

EXCLUSIV Bătaie pe funcțiile din Guvernul Cîțu! USR-PLUS-iștii se autopropun pentru ocuparea unor poziții-cheie!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare