sursa foto:  stirileprotv.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac: ‘E bine să ajutăm ucrainenii acum cât încă mai pot să lupte. Dacă Rusia va fi lăsată să captureze Odesa, nu-i împiedică nimic, din acel moment, să ajungă la gurile Dunării și să avem graniță directă cu Federația Rusă’

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre ultimele atacuri cu rachete ale Federației Ruse, care se apropie de granițele României, mai ales după ce a reușit să cucerească aproape întreg sudul Ucrainei și Insula Șerpilor.

 

Din cauza asta, Boris Johnson înțelege foarte bine situația. Dacă Rusia va fi lăsată să captureze Odesa, nu-i împiedică nimic, din acel moment, să ajungă la gurile Dunării și să avem graniță directă cu Federația Rusă.

Tocmai din cauza asta e bine să ajutăm ucrainenii acum cât încă mai pot să lupte, că le dăm armament sofisticat abia după ce au pierderi uriașe și nu mai are cine să manipuleze armamentul respectiv. Cred că este esențial pentru NATO și Uniunea Europeană ca rușii să nu ocupe Odesa. Ei știți cum ocupă, ați văzut, cu tunul se trage în grădinițe și locuințe și ce a rămas în picioare se zdrobește cu șenila tancului. Dacă ei vin în această zonă, atunci avem graniță cu Federația Rusă și Ucraina nu mai are ieșire la mare.

Sigur că la Summit-ul NATO de la Madrid vom avea trupe pe teritoriul României, armament, vom avea de toate pentru a fi protejați, dar tu nu te simți bine cu un regim ilogic, regimul Putin, având graniță fizică. Nu e metafizică“, a declarat Bogdan Chirieac, conform dcnews.ro.

Vezi și:

Se complică situația pentru Federația Rusă! Franța înarmează până în dinți Ucraina: Cantități semnificative de blindate înarmate vor ajunge la forțele militare ucrainene

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare