sursa foto:  impact.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac: ‘Vladimir Putin nu este deloc într-o situație fericită. Dacă lovești Londra cu o rachetă strategică și ajunge acolo nu mai există nici Londra, nici Marea Britanie și nici tot sudul Franței’

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre ce ar însemna folosirea unei arme nucleare: ”arma tactică este pe un teritoriu mult mai redus, dar contaminarea radioactivă este cumplită şi acolo”.

 

Este un semnal politico-militar pentru Putin, fără doar şi poate. În al doilea rând, lucrurile nu sunt aşezate în Ucraina. Faptul că el şi-a autoproclamat acolo anexarea unor teritorii nu înseamnă că armata ucraineană stă pe loc, că tocmai a cucerit un alt oraş important – Liman – care este într-una din regiunile acelea proaspăt anexate. CIA a avut informații excelente vizavi de Rusia, spre deosebire de Afghanistan, unde estimările nu au fost corecte la vremea respectivă. De când a început conflictul cu Federaţia Rusia, informațiile au fost excepţionale.

Mai mult, le-au făcut publice de fiecare dată şi ei, şi britanicii. Citând surse din Pentagon şi serviciile secrete, Washington Post ne anunță că, în disperare de cauză, Putin ar putea folosi o armă nucleară tactică şi ne mai şi spun că ea ar putea să fie folosită, prima, într-un teritoriu pustiu ca să nu facă victime omeneşti şi au indicat Insula Șerpilor din Marea Neagră – pământ românesc anexat în vremea comunismului fără acte legale, fără ratificarea Parlamentului de la Bucureşti, dar care, acum, după semnarea tratatului de bună vecinătate şi de frontieră cu Ucraina în 1997, este teritoriu ucrainean. Dar ce se întâmplă în această situaţie?

Nu este vorba că loveşti Londra, că dacă loveşti Londra cu o rachetă strategică şi ajunge acolo nu mai există nici Londra, nici Marea Britanie şi nici tot sudul Franţei sau mai departe, până la Paris, că aşa e arma asta strategică blestemată. Arma tactică este pe un teritoriu mult mai redus, dar contaminarea radioactivă este cumplită şi acolo. Acum, tot americanii spun că armata rusă nu poate să lupte, nu poate să treacă prin teritoriu contaminat. Poate că Putin nu va folosi totuşi armamentul tactic, dar Putin nu este deloc într-o situaţie fericită„, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV, conform dcnews.ro.

Vezi și:

Analistul politic Bogdan Chirieac: ‘Nu poți adera la NATO cu țară aflată în război. Ne ducem chiar în Al Treilea Război Mondial unde nebunul de la Kremlin poate folosi, până la urmă, o armă nucleară’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare