sursa foto:  timponline.ro

Anchetă incendiară. Greul din PNL și morișca banilor

Șeful Organizației Județene a PNL Iași  pare că a pus la cale o strategie prin care campania electorală de la alegerile europarlamentare să aibă  asigurată finanțarea necesară, susține presa ieșeană.

Conform reporteris.ro, șeful Organizației Județene a PNL Iași, actualul ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a pus la cale o morișcă menită să îi asigure finanțarea pentru campania electorală de la alegerile europarlamentare din acest an. A fost formată o piramidă de „împrumutători” către consilierul județean PNL Marius Minea care a donat, apoi, cei 1,14 milioane lei (240.000 de euro) adunați către partid. În septembrie, lui Minea i-au fost returnați banii de către Autoritatea Electorală Permanentă, iar liberalul a restituit sumele. Pe lista celor de la baza piramidei predomină Alexe și rudele sale, dar și persoane aparent cu venituri modeste.

Adevărata enigmă este dacă banii au existat efectiv. Schema poate fi sintetizată astfel: bagi 240.000 de euro în contul partidului, apoi justifici cheltuieli cu produse și servicii fictive, luând facturi de la oameni de încredere. Golești contul de 240.000 de euro, fâcând plăți efective mult mai mici. La sfârșit, statul îți decontează toată suma justificată cu facturi.

Marius Dănuţ Minea se află în topul persoanelor fizice din România care au donat sume de bani către partidele politice la alegerile europarlamentare din 2019. Conform declarației de avere, consilierul județean a câștigat anual 10.972 de lei de la Consiliul Județean (CJ) și 36.741 de lei de la Apavital, unde este chimist. Soția, Ana Maria, consilier la Senatul României, a încasat doar 7.476 de lei anual. Împreună ajung la 4.000 de lei net, lunar. Nu au casă, nu au mașină, însă plătesc rate la un credit de 35.300 lei, scadent în 2023.

Totuși, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că Minea a donat partidului, pentru campania de la alegerile europarlamentare din mai, suma de 1,14 milioane de lei.
În septembrie, Marius Minea a depus o declarație rectificativă în care anunța că, ulterior decontului de la AEP, a restituit banii către toți cei care îl împrumutaseră pentru a dona bani de partid.

Vezi și:

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea reorganizare! Șeful din MAI căruia i-a tăiat din atribuții

Modul de acordare al voucherelor de vacanță se schimbă-Care sunt noile reguli

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare