sursa foto:  libertatea.ro

Anunț al Guvernului Grindeanu! „Coșmarul” antreprenorilor a luat sfârșit!

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu, a făcut, marți, un anunț care, cu siguranță, va fi pe placul oamenilor de afaceri.

Jianu a dezvăluit, într-o postare pe Facebook, că va fi eliminat „coșmarul” antreprenorilor – celebrul formular 088. 

Formularul 088 va fi eliminat în această săptămână!!!!

Este poate cea mai toxică formă de birocrație, menționat în Raportul Doing Business 2017 că formă de ingreunare a afacerilor în România. De asemenea, pentru prima oară în ultimii 8 ani, în 2016 numărul firmelor închise este mai mare decât numărul firmelor deschise.

Întreg anul 2016, mediul de afaceri a cerut în mod repetat eliminarea acestei forme de birocrație și umilință la adresă firmelor românești. Dovadă stau zecile de comunicate, plângeri, adrese trimise de firme sau reprezentanții mediului de afaceri. Chiar astăzi, Consiliul Național al IMM-urilor a remis un comunicat de presă, al patrulea, dacă nu mă înșel, prin care cerea guvernului eliminarea acestui formular.

Nu e nevoie de luni, ani de zile să poți luă măsuri cerute insistent de mediul de afaceri, ci, trebuie pur și simplu, să le asculți nevoile și să acționezi”, a precizat Jianu.

Anunțul ministrului delegat pentru IMM-uri a fost confirmat și de șeful PSD, Liviu Dragnea.

„În 2016, Formularul 088 a fost coșmarul oamenilor de afaceri. O povară birocratică, din cauza căreia mii de firme românești au fost blocate abuziv! Dealtfel, este prima dată, în ultimii 8 ani, când numărul de firme închise a fost mai mare decât cel al firmelor înființate.
Am spus, în Programul de guvernare, că măsurile de simplificare și debirocratizare constituie o prioritate pentru noi. Am și dovedit acest lucru, eliminând cele 102taxe nefiscale.
Continuăm! ANAF-ul trebuie să-și facă treaba, fără a pasa însă responsabilitatea pe spatele antreprenorilor corecți. De aceea, am cerut guvernului PSD ca, în această săptămână, să elimine corvoada numită Formularul088!
P.S. Nu există implicații bugetare, din contră, va stimula crearea de noi companii”, a scris liderul PSD pe Facebook.

Înregistrarea în scopuri de TVA a unei firme este condiționată, în prezent, și de completarea și depunerea formularului 088 la unitățile administrativ-teritoriale ale Fiscului.

Vezi și Atac fără precedent la Traian Băsescu: „Câți oameni a putut să distrugă forma asta de viață!”

Denunț uimitor: șpagă de un MILION de euro pentru un procuror

Scandal de corupție! DNA pe punctul să confiște ambasada SUA

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.