sursa foto:  realitateaoltului.ro

Anunț-bombă după cazul de la Caracal! Polițiștii cer legalizarea prostituției

Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, prin vocea purtătorului de cuvânt Christian Ciocan, face un anunț bombă.

Ciocan a transmis că, după cazul de la Caracal, Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România susține proiectul de lege privind legalizarea prostituției.

„Federaţia Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România a analizat de-a lungul timpului acest fenomen, nu numai în această perioadă, ţinând cont şi de situaţia de la cazul Caracal, unde s-a discutat despre reţele de prostituţie, despre proxeneţi, despre victime. În aceste condiţii, noi am ajuns la concluzia că, la nivel naţional, un proiect de lege care să reglementeze această stare de lucru, pentru că până la urmă prostituţia este cea mai veche meserie din lume, ar fi pozitiv şi Federaţia ar susţine un astfel de proiect, dar în anumite condiţii.

Acele femei care doresc să practice această meserie ar fi astfel protejate prin lege, ar avea asistenţă medicală, ar plăti impozite, statul ar avea control asupra unei situaţii, care l-a acest moment pare scăpată de sub control tocmai prin faptul că ea nu este reglementată şi, mai mult decât atât, acele reţele de traficanţi pentru prostituţie şi traficanţi de fiinţe umane, chiar în scopul prelevării de organe, acele reţele dacă nu ar dispărea în totalitate, s-ar reduce foarte mult. Proiectul de lege ar putea să prevadă sancţiuni drastice şi pentru aceştia. Din punct de vedere sociologic şi criminologic, femeile care fac parte din aceste reţele sunt considerate victime. Ele nu mai dispun de corpurile lor, iar adevăraţii beneficiari sunt acei proxeneţi, acei traficanţi care le consideră doar nişte mărfuri. Deseori, vieţile femeilor sunt puse în pericol şi de aceea, noi poliţiştii, analizând starea de fapt de-a lungul timpului, înţelegând pe ce continent trăim, văzând experienţa în internaţional, avem ca scop prioritar protejarea fiinţei umane.

Dacă ar fi legalizată, prostituţia nu s-ar mai numi aşa, ci s-ar numi într-un alt fel, de pildă prestări de servicii cu caracter sexual, sau cum ar dori legiuitorul să denumească acest fapt. În astfel de condiţii, putem reduce numărul femeilor care pot deveni victime. Practic, din punctul de vedere al Federaţiei, viaţa umană este un drept sfânt şi trebuie făcute toate demersurile pentru ca aceasta să fie protejată”, a declarat Ciocan, pentru Dcnews.ro.

Vezi și

Ministrul de Interne a dat ordin! Lovitură pentru polițiști

EXCLUSIV După ce și-a bătut joc de Poliție și DIICOT, Justiția Română încă-l caută! Temutul șef de rețea de proxenetism, ‘pierdut’ în mandatul lui Carmen Dan

Răsturnare de situație în privința ultimelor declarații ale lui Remus Rădoi: Înregistrarea făcută publică de Alexandru Cumpănașu

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare